Medische verbruiksartikelen voor instellingen

Medische verbruiksartikelen voor instellingenIn samenwerking met Intermed Caribe heeft Stichting Care4U Foundation invulling gegeven aan de kerstgedachte van geven, samen delen en het helpen verlichten van noden van personen binnen de Surinaamse samenleving, die extra aandacht en hulp behoeven. Drie instellingen zijn in dit kader bedacht met medische verbruiksartikelen. Het gaat om de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname (meer bekend als het Blindencentrum), Verpleeghuis Evie en bejaardentehuis Siembah. Elke instelling heeft een pakket medische verbruiksartikelen ontvangen dat aansluit op hun specifieke behoefte.
Roseline Daan, voorzitter van Stichting Care4U, toonde zich erg dankbaar voor de bijdrage van Intermed Caribe, die de medische verbruiksartikelen heeft gedoneerd. Het gaat onder meer om bloedsuikermeters, thermometers, handschoenen, luiers voor volwassenen, EHBO-oftewel verbandkisten en kompressen. Daan sprak bij de overhandiging van het pakket aan directeur Natasia Hanenberg-Agard van het Blindencentrum de hoop uit, dat er goed gebruik gemaakt zal worden van de spullen. Het Blindencentrum zet zich al jaren op verschillende terreinen in om het dagelijks leven van visueel beperkte personen in de Surinaamse maatschappij te verbeteren. Dit geschiedt door middel van goede professionele begeleiding en het bieden van ondersteuning aan visueel beperkte personen van alle leeftijden. ‘Onder de blinden en slechtzienden bevinden zich ook mensen die suikerpatiënt zijn, dus de bloedsuikermeter is één van de instrumenten waar we zeker goed gebruik van zullen maken’, zei Hanenberg-Agard.
Namens Huize Evie nam zuster Karjamenawi de spullen in ontvangst, terwijl zuster Vera Chotoe dat namens bejaardentehuis Siembah deed. Verpleeghuis Evie op plantage Ellen in het district Commewijne neemt de verzorging van bedlegerige ouderen op zich. Behalve aan dementerende ouderen biedt het verpleegtehuis als enige in Suriname zorg aan een ieder die daar volledig afhankelijk van is. Te bejaardentehuis Siembah worden op dit moment 32 ouderen gehuisvest. De vertegenwoordigers van beide instellingen toonden zich erg dankbaar met de gift en bevestigden dat de medische verbruiksartikelen heel goed van pas komen. Met alle drie instellingen is afgesproken dat zij in de toekomst mogen rekenen op de ondersteuning van Stichting Care4U Foundation, die zich tot het uiterste zal inzetten om de een bijdrage te leveren aan het verlichten van hun noden. Care4U heeft naast ouderen ook als doelgroep personen met een beperking en kansarmen binnen de Surinaamse samenleving.

error: Kopiëren mag niet!