IWB levert weer toekomstige leiders op

Onlangs werd er aan de studenten van de IBW University of Applied Sciences hun diploma’s uitgereikt. IBW is een hogere onderwijsinstelling die zich bezig houdt met onder andere bacheloronderwijs op bedrijfsmatig en economisch gebied. Guillermo Samson, directeur van IBW, zegt dat de instelling niet zomaar studenten opleidt. “Het IBW leidt niet alleen voor een diploma op. Het IBW leidt op de eerste plaats op voor toekomstige leiders van het land, en dat is anders dan andere opleidingen”, zegt Samson.
“ Om naar het IBW te komen heb je namelijk een diploma van een erkende middelbare school nodig, en dat kan o.a. vwo, havo of imeao zijn”, zegt Samson. “Wanneer een student een keuze maakt voor een opleiding, moet het op de eerste plaats vanuit hun hart komen, ze moeten met anderen praten en dan pas de keuze maken. Maar kies je voor het IBW dan kies je voor kwalitatief beter onderwijs, en ik durf zelfs te zeggen dat het programma dat het IBW aanbiedt biedt, de universiteit niet eens aanbiedt”, meent Samson.
Op dit moment telt het IBW 300 studenten. Periodiek studeren er studenten af. Op 19 december zijn 3 studenten afgestudeerd als bachelors. Drie B3-studenten en 13 associates namen hun diploma’s in ontvangst en 14 studenten namen hun propedeusediploma in ontvangst. IBW is de eerste en voorlopig de enige Surinaamse particuliere instelling, die door onderwijsdeskundigen positief geëvalueerd is om in Suriname een samenwerking aan te gaan met andere instellingen op het gebied van hoger onderwijs. Het IWB bestaat nu al 31 jaren.

error: Kopiëren mag niet!