Ramdjielal: ‘Die grappenmakers hebben naar uitstel gevraagd en gekregen’

De VHP heeft in het kortgeding, aangespannen door Anand Ramdjielal, naar uitstel gevraagd. ‘Die grappenmakers hebben naar uitstel gevraagd en gekregen’, zegt Ramdjielal. ‘Dat is een hele vreemde gang van zaken, uitstel binnen een zaak in kortgeding. We weten hoe de lijnen van de rechtelijke macht lopen. We zijn geen vreemdelingen in Jeruzalem, maar ik vind het gewoon erg dat je een kortgeding aanspant en dat je binnen een kortgeding een uitstel krijgt. Maar we gaan het niet daarbij laten. We gaan gewoon rustig door. Misschien geeft dit mij de ruimte om de zaak te heroverwegen om de puntjes op de i te plaatsen’, zegt Ramdjielal.
De zaak intrekken
Op de vraag of Ramdjielal overweegt om de zaak in te trekken, werd er negatief geantwoord. ‘Al zolang de arrogante houding van het hoofdbestuur daar is, is er geen sprake van intrekken. Als je een verantwoord hoofdbestuur bent, ga je praten met je leden. Maar daar is er geen sprake van’, meent Ramdjielal.
De zaak Bouterse-Santokhi
‘In de zaak van Bouterse tegen Santokhi zegt Santokhi dat Bouterse hem monddood wilt maken. Maar wat doe jij binnen je eigen partij? Ik vind in feite dat wat de president gedaan heeft ook correct. Het instituut van de president moet altijd de ruimte en eerbiediging krijgen. Als jij aspiraties hebt om president te worden en je nu al het instituut naar beneden begint te halen, dan ben jij de meest waardeloze logologo. Als je ambities hebt en nu al het instituut naar beneden haalt, dan wat moet ik van jou verwachten als jij ooit daartoe de kans krijgt om het hoge ambt te mogen vervullen?’, vraagt Ramdjielal zich af.
Waarom uitstel?
‘Wat mij nog meer treft, is dat het zogenaamde topkader van de VHP, de massa, hun mond dicht houdt ondanks de partij naar de verdoemenis wordt gebracht door handelingen van de voorzitter van het hoofdbestuur. Men roept hem niet tot orde, zodat er op een verwachte manier politiek wordt bedreven. Waarom de VHP naar uitstel heeft gevraagd, is omdat de verkiezing nadert. Op een gegeven moment willen ze in feite de zaak verlengen, zodat het spoedeisend karakter van de zaak achterhaald wordt’, zegt Ramdjielal.
Anand Ramdjielal heeft middels een kortgeding, zoals de voorzitter van het hoofdbestuur van de VHP hem had uitgedaagd, de VHP voor de groene tafel gesleept. De VHP werd geacht om op 18 december antwoord te geven op de stellingen van Ramdjielal. De zaak is uitgesteld naar 29 januari 2015.

error: Kopiëren mag niet!