Officieus Natio mogelijk alleen met buitenlanders

Op 26 december aanstaande zal een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld worden tussen de kampioen van Trinidad, W Connection en een samengesteld team van Surinaamse-buitenlandse voetballers. De voetballers met Surinaamse roots hebben aangegeven voor Suriname te willen uitkomen, wanneer de wetgeving (dubbele nationaliteit) dat mogelijk maakt. De selectie die ons land op deze dag zal vertegenwoordigen is een gemengdteam tussen Surinaamse Nederlanders en spelers die in de hoofdklasse competitie van de SVB actief zijn. Er zullen zes spelers van de Hoofdklasse worden toegevoegd aan de 14-man sterke diasporavoetballers. De 14 profs komen op 23 december aan in ons land en vertrekken weer op 30 december. Sommige spelers zullen eerder vertrekken. De selectie zal in het Marriot hotel logeren. De wedstrijdtenue van Natio zal een rode shirt met de namen van de sponsers Sranan Birie, Coca Cola en Kia Motors zijn.
Technisch direkteur Ro Kolf geeft te kennen dat 6 spelers die vanuit de Surinaamse zijde aan de selectie toegevoegd zullen worden niet speciefiek jongens met een Surinaams paspoort hoeven te zijn. Het kunnen ook Guyanezen of Brazilianen zijn met wie er reeds gesprekken zijn gevoerd. ‘Deze heren hebben ook bereid verklaard voor ons land te willen uitkomen, indien de wet op dubbele nationaleit wordt aangenomen.’ De technische leiding van deze groep zal in handen liggen van gelegenheidscoach Dean Gorre, die ook met een assistent meereist. De namen van de zs spelers die aan de selectie zullen worden toegevoegd zullen vanmiddag bekendgemaakt worden.

error: Kopiëren mag niet!