Tosh van Dijk en Chinyere Pigot Sporters van het Jaar 2014

GBRDe Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) organiseerde gisteravond de allereerste VSJS Sports Awards, de vervanger van het SOC Sportgala. Tijdens deze awardavond in het SOC-gebouw is taekwondoka Tosh van Dijk door een panel van sportjournalisten gekozen tot de Sportman van het Jaar 2014. Hiermee onttroonde hij Renzo Tjon A Joe, die vorig jaar deze titel droeg. Van Dijk won onder ander goud op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen in Chili en brons op de Cacso Games in Mexico. Naast Van Dijk en Tjon A Joe was de hinkstapspringer Miguel van Assen, gouden medaille winnaar op de Youth Olympics, ook topfavoriet om deze titel te winnen.
Bij de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar 2014 was het weer de zwemmer Chinyere Pigot die de meeste stemmen kreeg. Pigot heeft deze titel 6 keer achter elkaar gewonnen. Ze was gisteravond afwezig, vanwege haar studie en training in de VS. Ook Crystal Leefmans (badminton) dong mee naar de hoofprijs in deze categorie.
Tot de Meest Belovende Sporter zijn gekozen de zwemmer Yael Touw Ngie Tjouw (2de keer achter elkaar) en de volleybalster Sigourney Kame. Deze 4 winnaars kregen allen een vliegticket.
De Lifetime Achievement Award ging naar Floris Elias. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!