Bouterse installeert kernbestuur te Galibi

Bouterse installeert kernbestuur.1President Desiree Bouterse, tevens voorzitter van NDP installeerde afgelopen zaterdagavond het kernbestuur van ressort Galibi. Hij werd die middag door een culturele groep op een traditionele wijze ontvangen met zang en muziek.
Bouterse drukte de leden van het kernbestuur op het hart om vooruitstrevend te werken in het belang van het dorp. De gemeenschap van de beide dorpen, het ressortraad en kernbestuur vroegen de aandacht van de president voor enkele projekten.
Het dorp wil optimale stroomvoorziening. Ook ontbeert de gemeenschap een recreatiezaal. Het gebouw is aan renovatie toe. De vissers van het dorp vroegen aandacht voor een ijsfabriek, waardoor ze niet verplicht worden om helemaal naar Albina af te reizen.
Een sportveld dat in de maak is, heeft nog een tribune en verlichting nodig.
Een NDP-informatiecentrum ziet de gemeenschap graag. Van hier zouden de partij activiteiten worden voortgezet. De leerlingen die dagelijks de VOJ-school in Albina bezoeken moeten alle weersomstandigheden trotseren.
De plaatselijke bestuursdienst van het ministerie van Regionale Ontwikkeling kampt verder al jaren met een personeelstekort. Er is maar een vertegenwoordiger van deze dienst in het ressort.
Reagerend op genoemde punten zei Bouterse, dat de recreatiezaal zo spoedig mogelijk aangepakt wordt. Als het aan hem ligt, kunnen de activiteiten al aanstaande maandag beginnen.

error: Kopiëren mag niet!