Brandweer voorkomt woningbrand binnenstad

De brandweer moest zaterdagochtend uitrukken voor een melding van een woningbrand in de binnenstad. Aan de Prinsenstraat, naast de St. Rosa kerk, is een woning bijna in vlammen opgegaan. De brandweer die snel op de plek arriveerde trof een beginnende woningbrand aan en bluste die direct.
Uit informatie blijkt dat de brand vanuit een fornuis is ontstaan. Men nam rond 05.00 uur een hevige rookontwikkeling waar en sloeg direct alarm. De politie van Nieuwe Haven schakelde de brandweer in.
Het berghok van het pand liep brandschade op. De belendende panden hebben door kordaat optreden van de brandweer geen schade opgelopen.
Ruim twee jaar geleden was er in deze zelfde buurt een grote brand ontstaan. Toen waren zeven panden op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat, waaronder ook Moussi Issa in vlammen opgegaan. De brand begon toen in het pand van Oemrawsing.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!