SVB informeert leden over invoering profleague

7 SVBDe Surinaamse Voetbalbond (SVB) is vast van plan om met een profleague te beginnen in het competitiejaar 2015/2016. Dit plan werd vrijdagavond tijdens een algemene ledenvergadering uitgelegd in het Emile de Lafuente Sportcomplex. Er wordt gedacht aan een profcompetitie met 8 tot 10 clubs. ‘Een profleague is de korste weg om ons voetbal uit de malaise te halen waarin het zich nu bevindt. Clubs in zo’n league moeten streven naar maximale winst. Ze moeten hiervoor wel ook andere eisen stellen aan hun spelers, dan nu het geval is of misschien ontbreken. Er zal uitgekeken worden naar expertise die kan helpen bij het opzetten van zo’n competitie. Er wordt gedacht aan hulp inroepen van Clarence Seedorf. Kandidaat-ploegen voor een profleague zijn er voldoende. Op dit moment spenderen clubs al grote bedragen op jaarbasis. De profcompetitie moet aansluiten op de Caribbean Prof League die de Concacaf wil starten in 2015/2016’, werden de leden onder andere voorgehouden.
Verder zal de SVB een football shop openen, die inkomsten moet genereren voor de ontwikkeling van het voetbal bij de lidbonden en lidverenigingen. Er komt ook een megainvestering voor het jeugdvoetbal. Door technisch directeur Ro Kolf is er al een plan gemaakt hiervoor. Ook is besproken hoe de Fifa-bonus van US$ 500.000 uit de winsten van WK 2014, verdeeld zal worden onder de leden. Sowieso moeten lidbonden een project indienen die goed onderbouwd is. De bond moet ook eigenaar zijn van de faciliteiten waarvoor het geld aangevraagd zal worden. Clubs met jeugdploegen en jeugdontwikkelingsprogramma’s worden ook gestimuleerd.

error: Kopiëren mag niet!