‘A friyari oso fu Iko’

ikoDe kasekomuziek is één van de aparte muziekstijlen die Suriname rijk is. Een van de belangrijkste grondleggers daarvan is Julius Theodoor ‘Lieve’ Hugo Uiterloo. Indien in leven, zou onze King of Kaseko zijn 80e geboortedag herdenken op zaterdag 13 december. In het licht van het eren van een grote Surinamer begon Roseternal Media ruim twee maanden geleden met de voorbereidingen van de productie ‘A friyari oso fu Iko’. De productie wordt een wervelend verjaardagsfeest op het podium. Met de live band onder leiding van Ernesto van Dal (toetsenist & arrangeur) zullen acht artiesten en drie supporting acts op een waardige wijze zijn jaardag vieren met het publiek. Gekozen is om niet alleen zijn bekende nummers, maar ook zijn onbekende nummers de revue te laten passeren. Zijn levensverhaal komt ook voorbij. Dat kan niet vaak genoeg worden verteld. Naast het eren van de King of Kaseko is de achterliggende gedachte van de productie waardering uitspreken over onze eigen muzikanten. Wij kunnen niet genoeg waardering opbrengen vanwege te weinig kennis. Kennis moeten wij zoeken of die moet tot ons gebracht worden. En met die kennis kunnen wij verder werken aan onze ontwikkeling. De kasekomuziek zou met gemak de internationale markt kunnen veroveren, maar dan moeten wij eerst weten waar die vandaan komt. De vocalisten voor de avond zijn: Stoffie Muringen, Lucretia Muringen, Dominique Ravenberg, Israel Ralim, Rodney Deekman, Geniva Dongor, Enver Panka en Cyriel Lamesi.Daarnaast zijn er bijdragen van Zabdai Zamuel, Romano Wip en Kwasi.‘A friyari oso fu Iko’ is op zaterdag 20 december om 20.00 uur in Courtyard by Marriott Paramaribo aan de Anton Dragtenweg.

error: Kopiëren mag niet!