Scheidsrechter zet Bordeaux uit stadion

1 BALLENDe SVB Hoofdklasse competitie werd zaterdagavond voortgezet met de wedstrijd tussen WBC en SV Notch in de Hoofdklasse. Notch kon bij winst de tweede plaats overnemen van de Walking Boyz Company (WBC) van voorzitter Glenn Ramautar. Echter, zover kwam het niet. WBC won met 2-1 en blijft nummer 2 met 4 punten achterstand op koploper Inter Moengotapoe. Maar hoogtepunt in deze wedstrijd was de uitzetting van assistent-coach van SV Notch, Joel ‘Bordeaux’ Martinus uit het Andre Kamperveenstadion.
Arbiter Adang had er genoeg van de beledigingen van Martinus aan zijn adres. Onder andere werd hij verweten de wedstrijd ‘als een meisje te fluiten’. De scheidsrechter sommeerde Martinus niet alleen de reservebank, maar ook het stadion te verlaten. Dus hij mocht niet eens plaats nemen op de tribunes. De assistentie van de politie werd ingeroepen. Een 5-man sterk politieteam kon met assistentie van SVB-referee assesor Hedwig Vinkwolk de ontevreden Martinus toch buiten het stadion krijgen.
Vangelino Sastromedjo schoot via een vrije trap WBC naar een 1-0 voorsprong in de eerste helft. Uit een voorzet van wederom Sastromedjo, scoorde Notch-verdediger Johnny Adam in eigen doel met zijn schouder. Voor rust reduceerde Miguel Darson de stand naar 2-1. In de tweede helft kreeg Notch de beste kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. In het Eddy Blackmanstadion speelde Takdier Boys 1-1 gelijk tegen SNL.