Chinese astrologie: 2015 wordt jaar van het schaap

De Chinezen koppelen ieder nieuw jaar aan de kracht van een dier. Chinezen beginnen het jaar altijd later dan wij. Het nieuwe jaar begint altijd tussen 21 januari en 21 februari. De lengte van een maand heeft te maken met de stand van de maan. De zonnestand heeft een ritme van 365 dagen en de maanstand van 354 dagen. Elk nieuw jaar krijgt dus een naam van een dier toegewezen. Het jaar 2014 was het jaar van het Paard.
Om de 12 jaar komt dat jaar weer terug het geen betekend dat het in 2026 wederom het jaar van het Paard zal zijn. En gaan we terug in de tijd dan kunnen we uitrekenen dat het jaar 2002 ook het jaar van het Paard geweest moet zijn.
Het jaar 2015 is als het jaar van het Schaap uitgerekend. Wat weten we over het Schaap? Chinezen zien het schaap als het meest vriendelijke en zachtaardige dier der dieren. Ook staan woorden zoals grootmoedig, vergevingsgezind en ‘soms’ te meegaand beschreven. Bent u in het jaar van het Schaap geboren dan kunt u ook een echte romanticus zijn. Bent u één dezer jaren of wordt iemand in één dezer jaren geboren, dan heeft u bij voorbaat al enig aanzien volgens onze Chinese vrienden. U straalt immers rust en vertrouwen uit.
Terugrekenend weten wij dat 2003 ook het jaar van het schaap was en dat na 2015 er weer een jaar van het schaap zal zijn in 2017.
Het jaar van het Schaap begint nu op 19 februari 2015. Dus bent u zwanger en wordt uw baby op 18 februari geboren dan zal het tóch nog een Paard zijn! Het dier uit het jaar 2014.

error: Kopiëren mag niet!