President Bouterse laat verstek gaan bij start multinational Newmont

Gisteren werd middels een ‘ground breaking’ ceremonie het officiële startsein gegeven voor de mijnbouwactiviteiten van de multinational Newmont. President Bouterse die voor deze formaliteiten als hoogste autoriteit was opgebracht op de gastenlijst, liet verstek gaan. Newmont-topman Gary Goldberg was wel aanwezig. Onder toezicht van vele genodigden staken de algemeen directeur van Newmont, Gary Goldberg, directeur Marc Waaldijk van Staatsolie, minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en de directeur van Surgold (Adriaan van Kersen) een schop in de grond van het Merian-terrein.
De minister van Natuurlijk Hulpbronnen, Jim Hok, mocht de president vertegenwoordigen. Hok hoopt en verwacht dat het mijnproces goed zal verlopen. Suriname participeert voor 25% in deze mijnbouwdeal en heeft er alle belang bij dat porcessen goed verlopen. Newmont verwacht tegen eind 2016 in productie te gaan. Naar verwachting zal in totaal 3,9 miljoen ounce goud gewonnen worden, wat overeenkomt met 6,5 kubieke meter goud.
De plaatselijke dignitarissen waren ook uitgenodigd door Newmont, maar zij weigerden te komen, omdat zij op een uitnodiging van de zijde van de Staat Suriname hadden gehoopt. Minister Stanley Betterson gaf als reactie hierop aan dat hij moeilijk mensen kan uitnodigen wanneer hij zelf een genodigde is. Het standpunt van de dignitarissen wordt gerespecteerd en daarbij is het ook gebleven. Al met al bekeken was het gisteren een heel blijde gebeurtenis en heeft niets en ook niemand de pret kunnen drukken. Alle blikken zijn vol goede moed gericht op een positieve toekomst van het bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!