Young Democracy Unit: ‘Iedereen heeft net als jij de vrijheid’

In verband met de Internationale Dag van Mensenrechten, 10 december, stond de Young Democracy Unit stil bij de herdenking van ‘ons bestaan…het recht van de mens’. ‘Wij mensen met al onze verschillen en diversiteit die deel uitmaken van een plurale samenleving zijn ons nog niet helemaal ervan bewust welk recht elkeen is toebedeeld. Jouw afkomst, jouw etniciteit, jouw sekse, jouw kleur, jouw affiniteit, jouw wellevendheid, jouw vorm, jouw kleur, jouw Idee, jouw democratie, jouw denkwijze, jouw handelen, jouw onderwijskeuze, jouw keuze tot welke groep je wenst te behoren, jouw recht, daar kan niemand aankomen’, aldus de groep. Daar tegenover staan plichten, die een geheel vormen van ons bestaan. ‘Probeer nooit en te nimmer wie dan ook de baas te spelen. Probeer nooit en nimmer wie dan ook te krenken. Probeer nooit en nimmer te denken dat jij God bent en of de wetgever bent van een andermans leven…iedereen heeft net als jij de vrijheid zich te ontwikkelen, te ontplooien en zich deel te noemen van een gezonde samenleving.’ Daarom keurt de groep iedere vorm van discriminatie en afpersing af en zal zij hiertegen ten strijde trekken. “Jongeren, wij moeten het verschil uitmaken: wij moeten het verschil zijn”, zegt Clyde Ford, voorzitter van de Young Democracy Unit. “Respecteer daarom ieder mens. Wij keuren daarom ook af dat mensen anderen onjuist bejegenen; hun recht proberen te ontnemen. Stop nu! Realiseer je vandaag, naast jouw recht telt ook het recht van een andere.’

error: Kopiëren mag niet!