Santokhi ziet regeringsleiders als Sinterklas en Zwarte Piet

Santokhi ziet regeringsleiders als Sinterklas en Zwarte PietDe voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, ziet de huidige regeringsleiders, Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk en president Desi Bouterse, als respectievelijk Sinterklas en Zwarte Piet. ‘Het land heeft momenteel twee leiders, Sinterklas en Zwarte Piet. Sinterklas strooit overal met geld, hoewel hij helemaal niet op hem lijkt. Zwarte Piet is de persoon die de rechtstaat heeft vernietigd en ook het land’, zei Santokhi op een ressortvergadering van zijn partij te Livorno. ‘Op 25 mei 2015 zullen we Sinterklas en Zwarte Piet wederom afschaffen en ze met de boot weer naar Spanje sturen’, zei de topman van de oranjepartij.
Vuilsmijterij
Santokhi toonde op deze vergadering zich niet druk te maken over de vuilsmijterij die persoonlijk tegen hem gericht is. Onder andere vanuit de NDP en de Abop wordt Santokhi vaak persoonlijk aangevallen. ‘Ze doen dit omdat ze geen visie en boodschap hebben. Je kunt de VHP vergelijken als een boom die de beste vruchten draagt. Je verwacht niet anders dan dat men stokken zal werpen op deze boom. Maar ik zeg ‘o moro doti je trowe tap mi, o moro me gron.’
Minicombinatie
Volgens Santokhi bestaat de Megacombinatie (bestaande uit NDP, KTPI, NS en Palu) niet meer. ‘De Megacombinatie is nu een minicombinatie geworden van megacorruptie door megacriminelen. Er resten nog 6 maanden voor de verkiezingen en je moet weten wat je nog te wachten staat. Ken je verantwoordelijkheid en laten we ze massaal opruimen op 25 mei.’ Volgens Santokhi is Suriname in de 4,5 jaren dat deze regering aan de macht is, op alle internationale ranglijsten achteruit gegaan. ‘We doen het slechter op de corruptielijst, op de lijst van mensenhandel, kinderarbeid, mensenrechten en nu staan we ook op de lijst van internationaal terrorisme. Dit alles komt door het beleid van deze regering.’ Volgens Santokhi heeft deze regering het land vernietigd, de rechtstaat verminkt, de SRD heeft elke dag minder waarde, de koers stijgt dagelijks en de corruptie wordt steeds gevoed. Dit, terwijl er voldoende geld was achtergelaten door de vorige regering.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!