Consude: Futsalselectie wint van Colombia, verliest van Paraguay

basketDe jongens futsalselectie heeft zich op de Consude Games in Brazilie tegen Colombia goed hersteld door met 6-1 te winnen. De jongens hebben volgens coach Mike Antonius een veel betere partij gespeeld waarbij vooral de gewenning aan enkele situaties een grote rol heeft gespeeld. Zo wordt tijdens deze wedstrijden met een kleinere bal gespeeld en is het spel fysieker, waarbij slidings zijn toegestaan. Suriname heeft de aanpassingen gepleegd en dat resulteerde in de overwinning. De doelpunten kwamen van Jaycee Marsidin, Leroy Letnom, , Refferty Amatanom, Aziez Saino en Shawn Tjokrodimedjo (2x). Een dag eerder verloor ons land tegen Paraguay. Morgen wordt het veel moeilijkere wedstrijd tegen Brazilie die ook nog de titelverdediger is in deze jongens klasse.
De scholieren basketbalselectie is de strijd om het kampioenschap goed begonnen. Tegen Uruguay werd het vandaag een 50 – 42 overwinning. Een vrij onwennig begin bij onze jongens was reden voor het verschil waarmee de ploeg in de eerste helft tijdens de kwarters te kampen had. Gaandeweg de wedstrijd herstelde Suriname zich, ook omdat in de 2e helft Uruguay conditioneel terugviel. De scores aan het eind van elke kwarter:18 – 10/ 27 – 18/ 33 – 26/ 42 – 50. Suriname komt morgen weer in actie tegen Peru.
Op het onderdeel zwemmen plaatsten Jael Touw Njie Touw (200 IM) en Wendel Simons (50m rugslag) zich voor de finales. Jael eindigde in de finales op de 4e plek. Coach Yvonne Liems zegt niet helemaal tevreden met de prestaties van de zwemmers. De meisjes moeten nog over hun vrees heen. Los hiervan blijkt dat de elektronische klok ook niet werkte.
De judoka’s zijn ook in actie gekomen en de oogst was twee bronzen medailles voor Serguino Albertzoon (64k +klasse) en Tatjana Sommandas (-44k klasse) Op zondag 7 december zullen de judoka’s weer op de mat verschijnen.
De schaakselectie startte in de eerste ronde vrij goed met een 2 – 2 score tegen Venezuela in de morgenuren. In de tweede ronde later op de dag verloor onze selectie met 4 – 0 van Ecuador.

error: Kopiëren mag niet!