Verdachten in zaak 40 kg coke bij rechter

De 59-jarige Amidjan B. en de 47-jarige Mukesh B. moesten zich gisteren voor de groene tafel verantwoorden. Beide verdachten zouden op 20 augustus van dit jaar de Wet verdovende middelen hebben overtreden toen zij een lading geraspte cassave en pomtayer in een container naar het buitenland wilden posten. Volgens verklaring van een politieambtenaar zouden twee honden van de Antinarcoticabrigade de vondst tijdens een onderzoek hebben gedaan. Volgens de getuige kreeg hij in eerste instantie een melding van een collega dat hij mee moest doen met het onderzoek in de woning van de verdachte Amidjan. Echter werd daar niets aangetroffen, waarna zij zich naar het Havencomplex begaven om de koelcontainer van de verdachte Amidjan te onderzoeken. De drugshonden Tina en Bennie wezen terstond de kartonnen dozen aan waarin de producten van Amidjan zat. De in beslag genomen cocaïne had een netto gewicht van iets meer dan 39 kilogram. De cocaïne was in pastavorm. Er zijn in totaal 54 pakken inhoudende cocaïnepasta in beslag genomen. Deze pakken bevonden zich tussen pakken cassave.
De verdachte werd dan aangehouden, maar gaf aan dat het slechts om 4 kg cocaïne ging. Volgens onderzoek van de politie gaat het echter om bijkans 40 kg cocaïne. Mukesh, die zwager van de ondernemer Amidjan is, gaf aan dat hij door deze was bedreigd om voor de export te zorgen. Echter was hij nimmer op de hoogte van de plannen van de ondernemer. Amidjan zou enkele dagen eerder een sms-bericht voor Mukesh hebben gestuurd, waarin hij aangaf dat het niet goed zou aflopen met Mukesh, indien hij de zaken niet op tijd zou regelen. Op de strafzitting gaf Amidjan toe dat hij inderdaad een sms-bericht had gestuurd, maar dat hij de eerdergenoemde bedreigingen niet in het bericht had gezet. De magistraat heeft daarom besloten om op 7 januari de onderzoekende politieambtenaar te horen. Ook zal een deskundige komen uitleggen over de exacte hoeveelheid van het verderfelijke spul. Dit is volgens haar nodig, omdat de strafmaat afhankelijk is van de hoeveelheid drugs die is aangetroffen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: