Naveen Tewarie blijft in Nieuw Suriname

Hoofdbestuurslid en districtsraadslid Naveen Tewarie van Nickerie zal niet vertrekken uit Nieuw Suriname. “Ik blijf in Nieuw Suriname en zal nergens gaan”. Hiermee maakt hij een einde aan alle geruchten als zou hij de overstap doen naar de VHP. Hij heeft intussen ook het volledige mandaat gekregen om alle administratieve en juridische zaken van zijn partij in het rijstdistrict af te handelen. Volgens hem zullen de kernen beslissen hoe de partij de verkiezingen zullen ingaan. “De kernen hebben hun registratie al rond. Alle administratieve en juridische zaken in Nickerie zijn al in orde”, vertelt Tewarie in een interview. Hij heeft voor zijn partij een elftal topkader bij elkaar gebracht en een politieke adviesraad ingesteld. Hierin zitten zowel Surinamers als buitenlanders. De kandidaten voor de topposities zoals van de president worden nog bekend gemaakt, zegt Tewarie. Er is verder een team onder leiding van Palti Perdiepkoemar gemaakt, deze zal de verschillende ressortsraad-als de districtsraadsleden selecteren. “De RR leden die een te hoge leeftijd hebben bereikt zullen worden vervangen. Mensen die wensen te vertrekken mogen gaan”, deelt Tewarie mee. NS voert met de Nickerie Volkspartij (NVP), de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) gesprekken om een middenblok te vormen. Ook met VHP parlementariër Lekhram Soerdjan worden er gesprekken gevoerd. “Wij willen lokaal kader inzetten om een sterke combinatie in Nickerie te maken, zodat Nickerie een sterke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Suriname”, aldus Tewarie.
ASP

error: Kopiëren mag niet!