Wetgeving nodig voor invoering bromfietscertificering

Het blijkt dat de certificering voor bromfietsers nog langer op zich zal laten wachten dan vooraf was gedacht. Korpschef Humphrey Tjin Liep Sjie gaf gisteren aan aanwezige journalisten te kennen dat er nog een stuk wetgeving nodig gaat zijn om de invoering hiervan mogelijk te maken. Volgens de politiebaas heeft het Korps Politie Suriname (KPS) vanaf augustus van dit jaar technisch alles in orde gemaakt om dit project uit te voeren. Echter moest dit tot nader orde worden uitgesteld. De KPS-topman bevestigt dat het ministerie van Justitie en Politie op dit moment druk bezig is om juridisch alles in orde te maken, waardoor dit project toch binnen de kortste keer kan worden uitgevoerd. Het district Nickerie was eerder dit jaar uitgekozen om dit project als pilot uit te voeren. De launch zou zoals gepland op 1 augustus 2014 plaatsvinden, maar vanwege organisatorische redenen werd het verschoven naar vrijdag 8 augustus. Uiteindelijk is dit door gebrek aan de wetgeving tot nader orde uitgesteld. Niet bekend is waarom niet eerst de wetgeving in orde werd gemaakt, alvorens alle investeringen werden gepleegd.
Om in aanmerking te komen voor zo een bromfietscertificaat dient men tenminste 16 jaar oud te zijn. Verder moet de kandidaat een medische verklaring overleggen, waaruit blijkt dat men in staat is een bromfiets te besturen en moet de theoretische toets met goed gevolg worden afgelegd. Er is ergens wel een grens van mensen die niet verplicht zullen worden gesteld om te moeten certificeren. Er zal zeker ook rekening gehouden worden met mensen die al 20 of 30 jaren een bromfiets rijden. Mensen die reeds in het bezit zijn van een rijbewijs hoeven geen certificaat te hebben om een bromfiets te besturen. Een ander vereiste is dat men ingezetene van Suriname moet zijn. De theoretische toets zou volgens eerdere informatie bestaan uit vragen, borden en maquettes. Bij goed gevolg zou de kandidaat in aanmerking komen voor het bromfietscertificaat.
FR

error: Kopiëren mag niet!