Vijftal veroordeeld voor voorbereiding roof

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing heeft gisteren vijf verdachten veroordeeld voor het voorbereiden van een roofoverval. De recidivist Manodjkoemar Soekhoe kreeg een celstraf van twee jaar en zes maanden opgelegd, terwijl de overige vier verdachten, Avinash Das, Ashraf Salarbaks, Vikash Datadien en Caycel Wirth, twee jaar mogen brommen. Alle vijf verdachten werden ervan verdacht voorbereidingshandelingen te hebben gepleegd om op 24 augustus 2013 een beroving te plegen bij een groentemarkt te Leidingen. Volgens de getuige S., die in eerste instantie ook mee moest doen met de beroving, werd hij door Soekhoe alias Brunsie benaderd.
Brunsie hield hem voor dat er veel geld op een bepaalde locatie te vinden was. S. besloot toch niet mee te doen, omdat hij niet wist of Brunsie criminele daden in zijn hoofd had. Brunsie stelde achteraf voor dat S. de leider van de bende mocht zijn en dat hij de overige leden van de groep in een woning aan de Groot Blijdenshoopweg moest ontmoeten. Daar kreeg hij te horen dat de mannen al een hele tijd bezig waren voorbereidingshandelingen te plegen om de groenteman Bennie te beroven. Hierna heeft Brunsie de groep vaker met een voertuig gebracht om Bennie te observeren. Op de dag waarop de roofoverval gepleegd moest worden, besloot S. om te vluchten, zodat de criminelen hem niet konden ophalen. Door verklaringen van S. bij de politie werden de vijf verdachten in het voertuig gesignaleerd. Bij de aanhouding zijn de spullen die bij de roofoverval gebruikt zouden worden, bij de verdachten gevonden. De verklaring van de verdachten, dat zij een koe waren gaan schutten om deze vervolgens in het bestelbusje mee te nemen, ging volgens de rechter niet op.
Alle vijf verdachten hebben volgens de magistraat verschillende verklaringen over hun werkzaamheden gegeven. Zo zei Das dat hij koeien in het busje moest gaan ophalen, terwijl Soekhoe aangaf een grote partij rundvlees voor iemand te gaan halen.
FR

error: Kopiëren mag niet!