Lucien Naarden zegt lidmaatschap KKF op

Lucien Naarden
Lucien Naarden
Lucien Naarden, lid van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), heeft middels een schrijven aan de KKF-voorzitter zijn lidmaatschap van de organisatie opgezegd. Naarden geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij het sterke maar bovenal zeer ontevreden gevoel heeft dat de Kamer niet of onvoldoende daadwerkelijk opkomt voor de belangen van het bedrijfsleven. Vooral de onlangs genomen maatregelen die door de regering/overheid zijn genomen ten nadele van het bedrijfsleven was de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Naarden verwijst naar de onlangs gehouden autoloze zaterdag, waar de wegen van de binnenstad ten nadele van de ondernemers waren afgesloten en het in eerste instantie uitroepen van 24 november tot een nationale vrije dag voor de viering van Javaans Nieuwjaar (Sasi Sura). Naarden begrijpt niet dat de KKF niets doet, terwijl de regering pas daags voor het vieren van bepaalde feest- en gedenkdagen de vrije dag bekendmaakt. Volgens het ex-Kamer-lid is dankzij de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een hele ommekeer gebracht in de kwestie van 24 november. Dit, terwijl de KKF helemaal niets van zich heeft laten merken. Naarden zegt dat hij nu overweegt lidmaatschap bij de VSB aan te vragen.
Henk Naarendorp, de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), zegt in reactie aan de krant dat hij de stelling van Naarden niet snapt. De KKF-voorzitter, die de kwestie van het desbetreffend lid niet in het openbaar wil bespreken, zegt dat de Kamer een aantal zaken altijd hoog heeft gehouden. Zo is zij altijd een betrouwbare partner van elke overheid geweest en heeft zij ook nooit geschroomd haar mond open te maken, wanneer zij het niet eens is met die overheid. Zo heeft de KKF in het verleden ook opgetreden bij de kwestie van SGS Pre-Shipment inspectie. Dankzij de gezamenlijke inspanning van de KKF is deze inspectie niet meer doorgegaan.
Naarden vindt dat hij door de overige Kamerleden steeds is uitgemaakt voor een eenmansfractie en er verder ook niet in gelooft enige impact te kunnen hebben op het huidige beleid van de Kamer. Hij werd in 2011 bij de verkiezingen voorgeschoven door de lijst van Akmos-voorzitter Sham Binda. Binda zelf is ook niet te spreken over de werkwijze van de regering. Hij vindt het vrijwel belachelijk dat de regering vrije dagen als cadeau uitdeelt, terwijl het bedrijfsleven hard voor haar geld werkt. Ook komt het volgens hem steeds voor dat afspraken alleen met de verenigingen als de KKF, VSB en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa) worden gemaakt. Zo wordt er dan een beeld gecreëerd, waardoor het lijkt alsof de kleinere organisaties ook eens zijn met hun besluit. Met 27 stemmen won Naarden in 2011 een van de 6 categorieën, waarvan ondernemers naar de stembus gingen om vertegenwoordigers binnen het bestuur van de KKF te kiezen. Naarden had het vertrouwen van de financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. De andere lijst sleepte alle 20 zetels in de wacht. De Kamer bestaat uit 21 leden, waarvan 8 in het bestuur zitten. Met de uittreding van Naarden bestaat het bestuur uit Henk Naarendorp (voorzitter), Aniel Padarath (ondervoorzitter), Steven Tsang, Oswald Braumuller, Molijn Abbas, Jaggat Nandpersad en Rudi Chin Jen Sem.
FR

error: Kopiëren mag niet!