Jongeren Kari Yu! krijgen certificaat uitgereikt

1 Kari YuTachtig jongeren die de eerste fase van het programma van Kari Yu! – een ‘youth 2 youth programma’– succesvol hebben doorlopen, hebben gisteren een certificaat in ontvangst mogen nemen. Deze jongeren zijn getraind in basic life skills en pre-employment skills onder begeleiding van Kari Yu!. Ook zijn zij begeleid in het zoeken van een baan. Tijdens de uitreiking van certificaten heeft een ‘opportunity fair’ plaatsgevonden, waarbij de geslaagde jongeren in de gelegenheid zijn gesteld potentiële werkgevers te ontmoeten. Verschillende bedrijven uit de private sector hebben deelgenomen aan deze opportunity fair. De certificaten zijn uitgereikt door first lady Ingrid Bouterse-Waaldring, de ambassadeur van de Verenigde Staten (Jay Anania), de minister van Arbeid, Technologie en Milieu (Michael Miskin) en de directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkling, Robert Peneux. Het youth 2 youth programma is actief in Abrabroki, Ephraimzegen, Santopolder, Combé en Para. De jeugdfacilitators houden zich niet alleen bezig met het trainen van de jongeren, maar zijn ook hun mentor en coach als het gaat om persoonlijke groei en arbeidsbemiddeling. De facilitators werken in teams van twee en trainen de jeugd in hun eigen gemeenschap. Vanaf de derde week van november starten er groepen in Albina, Moengo, Nickerie en Ramgoelam.
‘Geef hen de kans om zich te bewijzen en bij te dragen aan het succes van uw bedrijven’, zei ambassadeur Jay Anania tijdens zijn toespraak aan het bedrijfsleven. Aan de Kari Yu! jongeren heeft hij zijn felicitaties uitgebracht voor het succesvol afronden van de training. Hij heeft de jongeren aangegeven dat zij niet alleen op pad zullen gaan, maar de begeleiding en de ondersteuning van het Kari Yu! verder zullen krijgen. Ook de first lady heeft de jongeren toegesproken en hen op het hart gedrukt een beter bestaan op te bouwen in het leven, ongeacht de slechte omstandigheden en problemen.

Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: