Verdachte roof Hermitageweg: ‘Ik had een kleine rol in een action film’

De verdachte Humphrey F. alias ‘big kill’ zei gisteren aan kantonrechter Dinesh Sewrattan dat hij een kleine rol had in de beroving, die hij typeert te zijn als een action film. ‘Big kill’ staat tezamen en in vereniging met Marillo H., Ryan A., Miquel B., Jurgen L. en Ratno K. terecht voor de brute roofoverval op 27 september 2013 bij het Western Union geldovermakingskantoor en Kasje’s Drankenpaleis aan de Hermitageweg. Humphrey beschreef de manier waarop hij uit een rijdende auto op de politie moest schieten als een Hollywood action film. Daarnaast was hij slechts door de anderen benaderd om mee te doen, omdat zij een reservekracht met een groot wapen nodig hadden. ‘Een big kill met een big gun’, grapte de verdachte. Humphrey gebruikte een jachtgeweer van zijn oom als shot gun bij de beroving. Hij moest buiten staan en de mensen onder schot houden. Verder kent hij alleen de verdachte Miquel, omdat hij eerder met hem in de gevangenis heeft gezeten. Miquel had volgens de rechter als een vogel alle informatie over de beroving bij de rechter-commissaris (rc) gezongen. Echter kwam hij op bepaalde punten op de strafzitting terug en gaf hij aan dat de rc hem verkeerd zou hebben begrepen. De overige verdachten ontkennen allemaal iets over deze zaak te weten. Jurgen gaf wel aan dat hij onterecht reeds 14 maanden in detentie zit.
De magistraat had bij de eerdere behandeling van deze bekende zaak de resultaten van het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) gepresenteerd. Hieruit kwam vast te staan dat de politie 2 dagen voor 27 september de tip had ontvangen dat een roofoverval in de Brokopondolaan gepleegd zou worden. Op de dag van de beroving werd tijdens een surveillance de verdachte Ryan in een blauwgelakte Vitz samen met Jurgen aan de Brokopondolaan gesignaleerd. Hij sloeg af in een zandweg. Enkele ogenblikken later kwam een witgelakte Honda uit de zandweg, vermoedelijk met de 7 verdachten. Op een bepaald moment hoorden de wetsdienaren een schotenwisseling, waarop zij zijn afgegaan. De achtervolging werd toen ingezet. Er werd herhaaldelijk op het politievoertuig geschoten. Op een gegeven ogenblik stapten de verdachten uit het voertuig en schoten gericht met semiautomatische wapens op de wetsdienaren. Het gezicht van Marillo was daarbij duidelijk zichtbaar. Vervolgens reden de rovers weg. Bij een bocht aan de Van Brussellaan werd Humphrey uit het voertuig geslingerd. Hij vluchtte terstond het bos in. Het voertuig van de verdachten reed met volle vaart weg. Andere agenten hadden de verdachten de overstap zien doen naar de blauwe Vitz van Ryan. Ryan ontkent dit. Men zag ook een grijze Corolla. De roofoverval was dagen van tevoren goed gepland en voorbereid. Iedereen wist welke functie men moest vervullen. Alle handelingen van de rovers van september 2013 zijn op veiligheidscamera’s vastgelegd. Het beeldmateriaal van de roofoverval was via de media vrijgegeven. Twee van de rovers hebben de eigenares van het wisselkantoor, Reshida D., mishandeld. Zij liep daarbij een schouderfractuur op. De aanwezigen in Kasje’s Drankenpaleis werden van hun sieraden beroofd en flink mishandeld. De criminelen hadden een onbekend geldbedrag in SRD en valuta buitgemaakt. De kassier van de slijterij kreeg slagen met de kolf van een vuurwapen te incasseren. Op 4 december komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!