Esther Poredjo Miss Indra Maju 2014

unnamedNa een avond vol dans, muziek en gezelligheid werd in een volle zaal de 24-jarige Esther Poredjo gekroond tot Miss Indra Maju 2014.
De avond begon met een dans waarbij ook de introductie van de 9 dames die deelnamen aan dit festiviteit. Hierna hadden ze individuele presentatie middels de vrijetijdsbatik oftewel vrijetijds kleding. De vragenronde was vlak erna en het thema gekozen van dit jaar was respect. Daarna was er een sessie waarbij de dames hun expressie moesten tonen door middel van dans, zang en toneel. Verder hadden zij bij de kainkebaya de traditionele kleding uit Java gepresenteerd.Vanaf hun eerste kennismaking op 30 juli hebben de dames intensief, maar gezellig en gemotiveerd getraind om deze dag succesvol te maken. De trainingen waren onder begeleiding van Ann Dragman. Met de volle ondersteuning van vrienden en familieleden hebben zij hun intensieve trainingen waar gemaakt op de planken van de hall.
Begonnen in 1987 werd het Miss Indra Maju contest dit jaar voor de 17e keer gehouden. Hierbij trachten zij de tradionele Indonesische cultuur te tonen aan het publiek. Volgens de voorzitter van de organisatie Stanley Sordjo was het een geweldig moment om het na 4 jaar weer te organiseren. Normaal wordt dit contest om de 2 jaar gehouden, maar wegens deelname aan de Carifesta in ons eigen land hadden zij besloten om het tussentijds niet te organiseren. Hij is natuurlijk heel erg dankbaar aan de sponsoren van de avond, die hij eigenlijk vrienden van Indra Maju noemde. Voorzitter Sordjo kijkt er weer uit naar de volgende over 2 jaar en hoopt dat er meer dames deel zullen nemen. Hij gaf mee dat het een contest is voor elke Surinaamse dame, ongeacht welk cultuur die is opgegroeid. Kom en leer de traditionele indonesische klederdrachten en cultuur.
Voor de 24-jarige HRM studente, Esther Poredjo, is er nu een verantwoordelijkheid bij gekomen. Zij had het natuurlijk niet verwacht, en dus geeft zij aan dat zij deze titel draagt voor de andere acht contestanten, want volgens haar hadden zij het allemaal verdiend. Over haar toekomstplannen als Miss Indra Maju, geeft zij aan dat zij het eerst zal overleggen met de organisatie en daarna zal bekendmaken. Maar zij hoopt dat ze een voorbeeld kan zijn voor jongere Surinaamse dames en hoopt als Miss in te kunnen spelen waar het nodig is. De top vijf contestanten die gekozen waren door de vijfkoppige juryleden zijn eerste plaats Esther Poredjo, Valeska Soerjaman op de tweede, Chanelva Alidikromo als derde. De vierde en vijfde plaats gingen respectievelijk naar Ileen Somopawiro en Shannon Kromoredjo.De avond werd afgesloten met een after party met muziek en dans. (foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!