Flink gesjoemeld met presentielijst OW Saramacca

De veldwerkers van het ministerie van Openbare Werken afdeling Saramacca zijn de werkomstandigheden beu. In gesprek met Dagblad Suriname geeft een medewerker aan dat het ministerie met twee maten meet. Terwijl de veldambtenaren tot 13.00 uur in de felle zon moeten werken, maakt het kantoorpersoneel flink misbruik van de presentielijst. Volgens de veldwerker zou het personeel bij het intekenen verkeerde tijdstippen aangeven op de lijst. Zo is het dat een ambtenaar die tegen 8.00 uur komt intekenen, aangeeft dat hij tegen 7.00 uur heeft ingetekend. Daarnaast heb je ook een groep die intekent en direct vertrekt. Deze groep komt dan tegen 15.00 uur weer terug om uit te tekenen. Dit zou meer het geval zijn wanneer Robert Rono, waarnemend coördinator van de afdeling Civieltechnische Werken in Saramacca, op het veld voor controlewerkzaamheden is. Volgens informatie zou Rono vanwege zijn werkzaamheden meer op het veld moeten zijn dan binnen.
De veldwerkers vinden dat er met twee maten wordt gemeten, omdat zij dan wel voor hun geld moeten werken, terwijl de anderen zittend rijk worden. Daarnaast zijn de faciliteiten op het veld slecht, omdat er ook geen onderdak is tegen de felle zon. Volgens een regeling mogen de veldwerkers wel tegen 13.00 uur van het werk vertrekken, maar is de afdeling Interne Controle onlangs ingeschakeld die het leven juist moeilijk voor deze arbeiders heeft gemaakt. Volgens de medewerkers heeft Interne Controle een presentielijst van de veldwerkers gekopieerd en meegenomen naar de stad voor onderzoek. Dit terwijl Interne Controle niets doet tegen het kantoorpersoneel. Eergisteren is een deel van de veldwerkers naar de dependance getogen om brandstof voor machines te halen. Echter bleek dat slechts drie personeelsleden daar aanwezig waren. Dit, terwijl elf ambtenaren de presentielijst tekenen. Robert Rono hiermee geconfronteerd, zegt aan de krant dat deze beschuldigingen naar het rijk der fabelen gestuurd kunnen worden. Volgens Rono werkt het personeel op werkdagen van 07.00 uur tot 15.00 uur. Op de vrijdag is het wel zo dat het personeel vijf minuten tot een half uur eerder mag vertrekken. Volgens de waarnemende coördinator zijn het juist de veldwerkers die omstreeks 11.00 uur al van hun werklocatie vertrekken.
FR

error: Kopiëren mag niet!