Tweede verdachte gasbomdiefstal aangehouden

De 44-jarige Ergienius A. is 5 november door het Arrestatie Team aangehouden. Deze verdachte had samen met zijn comparant Hugo M. op 21 augustus een inbraak gepleegd in een winkel aan de Rattanweg. Daarbij werden 19 gasbommen gestolen, waarvan 15 van 28 lbs en 4 van 20 lbs. Deze gascilinders werden vervolgens geladen in een personenauto. Een oplettende burger die dat zag, schakelde de politie in. De politie van het bureau Santo Dorp kwam deze verdachten op het spoor aan de Nieuw Weergevondenweg en zette de achtervolging in. Het tweetal vluchtte toen de Herstellingsweg in waar hun auto in een trens terecht kwam. De 53 jarige Hugo M. werd aangehouden en Ergienius zag kans weg te rennen. Beide gasbomdieven zijn nu in verzekering gesteld. De politie van de afdeling Kapitaal Delicten is belast met deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!