Mysterieus vaartuig op Surinamerivier

Frontfoto 2Lloyd Gemerts, manager Maritieme administratie van de MAS, geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat het mysterieus uitziend vaartuig op de Surinamerivier vermoedelijk een kustvaartuig is dat voor droge dokwerkzaamheden richting de Surinaamse Dok- en Scheepvaartmaatschappij (SDSM) gaat. Het vaartuig, welke ligt nabij de haven van Yokohama NV aan de Saramaccastraat, spreekt reeds dagen tot de verbeelding van velen vooral vanwege de groen/grijze kleur en het feit dat het deels met zeilen overdekt is. De kleuren rood, wit, blauw die op het vaartuig te herkennen zijn, duiden op een Franse of Nederlandse afkomst. Gemerts meent te weten dat SDSM enkele contracten heeft lopen met Frans-Guyana, ook voor het dokken van schepen of boten. Hij verzekert dat het geen militair oorlogsvaartuig betreft. De afdeling Voorlichting van Defensie wist na onderzoek te vertellen dat het een Nederlands kustwachtschip betreft bij de dok van SDSM. Dit schip komt uit Curaçao en zal tot 6 december in Paramaribo verblijven voor onderhoudswerkzaamheden. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: