Goudwinningsmachine ontvreemd van politiepost Peruan

Recentelijk heeft de politie van post Peruan in het Lawa gebied een goudwinningsmachine in beslaggenomen. Uit het onderzoek blijkt dat de machine afkomstig was van misdrijf. Deze was gestolen in Frans-Guyana en was naar Suriname gebracht. De gendarmerie werd toen uitgenodigd om de machine te bezichtigen. Het werd bevestigd dat het om een machine gaat die gestolen was op Frans-Guyanees grondgebied. Die goudwinningsmachine werd toen onder bewaking geplaatst van de politie van voormelde post en werd deze met een ketting vastgemaakt. Merkwaardig is dat deze machine in het afgelopen weekend vlak onder de neus van de politie is ontvreemd. De machine is vermoedelijk door politiemannen verkocht althans komt dit uit het onderzoek naar voren. Het merkwaardige aan deze zaak is dat de sleutel van het gebouw bij de politie bleef. Deze politiepost wordt voorlopig bemand door agenten van het ondersteuningsteam.
Recentelijk hebben wij een geval gehad waarbij een illegale Braziliaan de politie hulppost Peruan gepoogd had in brand te steken. Hij had het gebouw overgoten met brandstof en er was al sprake van een begin van brand. De brandstichter werd toen aangehouden en flink mishandeld. Althans dat vertelt een familielid aan Dagblad Suriname. De informant zegt verder dat de verdachte een strafbaar feit heeft begaan en dat hij daarvoor gesanctioneerd zal moeten, “maar wat ik zo jammer vind is dat de politie hem tot bloedens toe heeft mishandeld. “Omdat in bepaalde van de gevallen de betrokkenen illegalen zijn, kunnen zij nergens terecht. Ook de kosten om af te reizen naar de stad zijn hoog. Deze groep is vreselijk bang en durft niet eens bij de politie te komen” maakte de bezorgde burger kenbaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!