Er wordt te veel geknoeid met geïnde boetegelden

In de afgelopen dagen is gebleken dat er teveel geknoeid wordt met geïnde boetegelden. De eerste zaak kreeg de politie gerapporteerd van politiepost Paranam. Daar zou een politieambtenaar SRD 6700 hebben ontvreemd uit de geïnde boetegelden, die hij onder beheer had. Het tekort werd na de ontdekking aangezuiverd door de verantwoordelijke. Naast dit geval zijn tot tweemaal toe gelden op onverklaarbare wijze ontvreemd van politiebureau Rijsdijk. Daar zou er meer dat SRD 50.000 zijn verdwenen. In verband met deze zaak heeft de gewestelijk politiecommandant, Robert Prade, twee politieagenten van Rijsdijk buiten functie gesteld. Deze agenten blijken een echtpaar te zijn dat tewerkgesteld is op hetzelfde bureau. Ook bij het Verkeer Handhavingsteam zijn twee vrouwelijke agenten eerst buiten functie en later in verzekering gesteld. Zij worden verdacht een geldbedrag van meer dan SRD 12.000 te hebben buitgemaakt.
Ook op post Munder is er geknoeid. Daar is er een kastekort van SRD 4000. Na goed speurwerk is de politie erachter gekomen dat het geld verduisterd is door een chef van dienst. Deze politieman was nauwelijks twee weken op Munder. Hij moest door een ranggenoot worden ingewerkt. De betrokken politieman kreeg boetegelden onder zijn beheer. De diefstal werd ontdekt door een collega. De politieambtenaar in kwestie is na de ontdekking buiten functie gesteld. Hij heeft het verschil inmiddels wel aangezuiverd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!