Somohardjo: “Ik hield Algoe niet onder schot met een UZI”

Voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) Paul Somohardjo, zegt in reactie op het voornemen van Soeresh Algoe, minister van LVV, om de PL voor het gerecht te zullen slepen, dat Algoe ‘dit vooral moet doen’. Tegenover Dagblad Suriname had minister Soeresh Algoe eerder ontkend lid te zijn van enig partij. De PL stuurde toen zijn bewilligingbrief als bewijs voor de redactie. Uit deze brief blijkt dat Algoe getekend heeft om lid te worden van deze partij.
“We liggen er ten eerste niet wakker van en ten tweede bevelen we het hem zelfs aan want wij willen ook wel dat de waarheid aangedikt wordt’ zegt Somohardjo. “Meneer Algoe is niet bedreigd met een uzi om de bewilliging te tekenen, hij wilde het zelf. Het is zijn eigen handtekening, ik heb niet voor hem getekend en ik heb het niet vervalst”. Somohardjo denkt dat het ‘spannend’ zal worden als Algoe een zaak tegen de PL hieromtrent aanspant. Het zal een test case zijn voor de rechtsstaat. Er kan dan lering worden getrokken uit het gedrag van Algoe, meent hij. “ Ik heb overigens ook beeldmateriaal als bewijs om aan te tonen dat hij bij ons op het podium gestaan heeft en zelfs beelden waarbij hij mee doet met de vergadering in de hoedanigheid van bestuurslid van de partijraad. Eigenlijk hebben wij geen last van Algoe maar omdat de kwestie in de pers is verschenen en ons om bevestiging gevraagd is hadden wij geen keus dan de waarheid te laten blijken”, verduidelijkt Somohardjo. “Wij hebben geen enkel belang bij om te zeggen dat hij lid is van de PL als hij dat niet is. Ons belang is alleen om de waarheid te laten zien” zegt hij ten slotte. Op de vraag aan Somohardjo waarom hij denkt dat Algoe dit ‘feit’ ontkent, zegt de PLvoorzitter dat hij vermoedt dat dit vanwege de NDP is. Volgens Somohardjo is Algoe al die tijd als ‘mol’ (spion) gebruikt door deze partij.

error: Kopiëren mag niet!