Ramsamoedj: “Verhuurders rijstarealen hebben geen recht op onze compensatiegelden”

Padieverbouwers die rijstarealen gehuurd hebben om padie te verbouwen dreigen nu een probleem te hebben met hun verhuurders. Sinds zij over de compensatiegelden die zijn toegekend door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), beschikken eisen de verhuurders de gelden van de boeren. Landbouwer Peno Ramsamoedj die namens de boeren het woord voerde, zegt dat de verhuurders dit niet kunnen doen met hen. “Wij hebben alle kosten zelf moeten dekken. En nu wanneer de regering ons tegemoet komt, dan willen zij dat geld ook?”, vroeg Ramsamoedj zich af. “De huurders doen geen enkel moeite bij de aanplant. Zij verzorgen de aanplant niet, waarom zouden zij dan aan onze compensatiegelden moeten komen?” Volgens hem hebben de verhuurders het huurgeld verrekend op basis van SRD 50 per baal. Hij zegt dat de regering op basis van 60 balen per hectare SRD 8,- heeft toegekend. Echter willen enkele van de verhuurders hun huurgeld nu op basis van SRD 60,- per baal verrekenen. “Van waar gaan wij dat geld halen als wij nu in de schulden zitten?”, vroeg Ramsamoedj bezorgd. Hij zegt dat er ook geen rekening wordt gehouden met de boeren als het gaat om het pompen van water. De autoriteiten zijn veel eerder begonnen met het pompen van water, terwijl vele boeren niet op dat moment konden inzaaien omdat zij gerekend hadden op de compensatiegelden om hun kosten te dekken. Hij hoopt alleen dat alle boeren op tijd kunnen inzaaien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: