Bushouders PO-PBO klagen over pendelbussen Para

Bushouders PO. 1
Bushouders PO. 2Bushouders van de lijnroute Para-Onverwacht (PO) en Para-Billiton-Onverwacht (PBO) zijn voornemens om volgende week een prikactie te voeren. De actiegroep PO-PBO zegt dat de pendelbussen in Para maken dat zij weinig tot geen passagiers krijgen en als gevolg hiervan niet genoeg verdienen. De pendelbussen zijn bestemd voor de binnenwegen van Para, zegt de voortrekker van deze actiegroep H. Jagernath. Echter pendelen ze niet in de binnenwegen, beweert hij. ‘Vanaf 05:00 uur in de ochtend pendelen ze van Onverwacht naar Lelydorp en andere gebieden in Para. Deze bussen hanteren hetzelfde tarief als PO en PBO. Het tarief is SRD 2 en enkelen nemen zelfs SRD 2,50’, vertelt Jagernath. ‘Wij zijn vergunninghouders en wij moeten belasting betalen, niet de pendelhouders.’ ‘Er zijn ongeveer 42 bushouders op deze route’, zegt Jagernath verder. De eindhalte van de PO-PBO staat bij het Derde Blok aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Vanaf woensdag gaan deze bushouders bij de Popkie Dyari staan. Als reden geeft Jagernath aan dat de passagiers van de binnenstad uit niet naar het Derde Blok willen lopen; de afstand is te ver. De onderdirecteur van TCT, Estrea Noordzee, heeft hiertoe toestemming gegeven. Het standgeld bij Popkie Dyari wordt door de bushouders zelf betaald. Jagernath is niet zeker als de bushouders gaan uitkomen met het tarief en het standgeld. De passagiers in de binnenstad willen niet lopen tot Derde Blok 3 en pakken dan een PL, waardoor de PO-PBO bussen leeg blijven.
4 pendelbussen kunnen niet leiden tot inkomstenderving
De districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, zegt dat het pendelbussenproject door het commissariaat van Para is geïnitieerd met de bedoeling het vervoer van de burgers in Para te vergemakkelijken. De voortrekker van het pendelbussenproject, Ricardo Ramnarain, zegt dat de service van de PO-PBO houders naar de burgers toe heel slecht was. Zij rijden tot 16:00 uur ’s middags, terwijl er nog mensen zijn die naar school gaan en terugkomen en mensen die tot laat werken. ‘Ze krijgen hun subsidie, al rijden ze niet.’ Reden genoeg om zo een project te initiëren. Het voorproject is 4 jaren geleden uitgevoerd, laat Ramnarain weten.‘De binnenwegen waar deze bushouders tekort schieten, hebben wij ingevuld met pendelbussen’, aldus Ramnarain. De bushouders zouden met pendelbussen komen. ‘Echter zijn we vier jaren verder en die bussen zijn nooit gekomen. Dit is een project dat in fasen wordt ingevoerd en we gaan ongestoord door’, benadrukt Ramnarain. Dit project is een doorn in de oog van deze bushouders denkt de voortrekker. Hij denkt niet dat slechts 4 pendelbussen, die in Para zijn ingezet, leiden tot inkomstenderving bij zoveel bushouders.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!