VHP-voorzitter: ‘Alle districten krijgen een multifunctioneel gezondheidscentrum’

santokhiii.1De VHP had afgelopen week een ressortbijeenkomst te Lelydorp, op de geboorteplaats van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. “De bijeenkomst is afgesloten met een culturele show”, vertelt Santokhi aan Dagblad Suriname. Tijdens deze bijeenkomst hebben de jongeren gesproken en hun misnoegen over de regering Bouterse-Ameerali geuit. Zij noemen deze regering ‘een BB met R’ oftewel ‘Brunsie-Bouterse-Rommel’. De regering had een sportcentrum, zwembaden en ziekenhuizen beloofd aan de jongeren van Lelydorp. “Tot de dag van vandaag is door de regering niets gedaan voor deze jongeren”, meent Santokhi. ‘De jongeren voelen zich gepakt.’ De VHP is voornemens om, eenmaal aan de macht, in plaats van het ziekenhuis dat maar niet kan komen in Wanica, een multifunctioneel gezondheidscentrum op te zetten. Voorzitter Santokhi belooft dat alle districten een multifunctioneel gezondheidscentrum zullen krijgen.
Suriname moet geen tweede Haïti worden
Tijdens de bijeenkomst waarschuwde de VHP-voorzitter ervoor dat Suriname gen tweede Haïti moet worden. Daarmee doelde hij op het armste land op het westelijk halfrond, dat wel veel rijkdommen heeft, maar te lijden heeft van ‘grondig wanbeleid’. VHP-topper Asiskoemar Gajadien deelde het gehoor mede dat veel mensen Santokhi als de volgende president willen hebben. Santhokhi zelf is overtuigd van de verkiezingswinst op 25 mei 2015. De combinatie van zes partijen zou goed zijn voor een vette overwinning. “Laat de regering voorbereidingen beginnen te treffen om te vertrekken. The Sheriff is back”, zei hij.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: