Mogelijk gerommeld bij overmaking compensatiegelden boeren

Mogelijk gerommeld bij overmaking compensatiegeldenEr is mogelijk gerommeld bij de overmaking van de compensatiegelden van rijstboeren in Nickerie. Dat denkt het districtsraadslid van Nieuw Suriname in Nickerie, Naveen Tewarie. Hij zegt dat bij raadsvoorstel een exact bedrag van SRD 12.397.113,60 is goedgekeurd. Uiteindelijk is er maar SRD 11,3 miljoen overgemaakt door het ministerie van Financiën. “Ik vraag me af waar de resterende middelen zijn. Wij hebben allemaal het recht om antwoord te krijgen. Er zijn boeren die naar me toe zijn gekomen en zij zitten ook met vragen.” Hij zegt dat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe, uitleg moet geven over de resterende middelen van SRD 1.097.113,60. Volgens Tewarie is er in 2013 ook een soortgelijke transactie gedaan door het ministerie van LVV. Toen maakte het ministerie een bedrag van SRD 8.186.000 vrij als compensatie voor de boeren. Uiteindelijk werd maar een bedrag van ruim SRD 5 miljoen overgemaakt. “Waar is de ruim SRD 3 miljoen dan?”, vraagt de Nieuw Suriname-topper zich af. Hij zegt dat hierop zowel ex-minister van LVV Hendrik Setrowijojo als de huidige minister een antwoord moet geven. Tewarie vertelt verder dat bij vragen er steeds ontwijkend geantwoord wordt door de autoriteiten. ‘Vooral in Nickerie is er sprake van zware corruptie’, vindt hij. Hij wil dat er een onderzoek komt naar alle verdachte transacties die plaatsvinden. “Ik vind het gewoon vreselijk dat er bij het minste en geringste zodanig wordt gerommeld en men schaamt zich gewoon niet ervoor. Er wordt gewoon gesold met hardwerkende boeren.” De redactie trachtte een reactie los te krijgen van de LVV-minister, echter bleek hij onbereikbaar.
ASP

error: Kopiëren mag niet!