Uitspraak kortgeding Bouterse-Melcherts in mei 2015

De rechtszaak die Ramon Melcherts in privé tegen Desi Bouterse in een kort geding heeft aangespannen, is in een ver stadium gevorderd. Advocaat Stanley Marica, die Melcherts juridisch bijstaat, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de rechter op 14 mei 2015 uitspraak zal doen in deze civiele zaak. Op 30 oktober mocht de advocaat van Bouterse, Jennifer van Dijk-Silos, namens haar cliënt dupliceren op hetgeen Marica op 2 oktober voor de rechter had aangekaart. Marica zegt dat hij hoopvol gestemd is dat hij deze zaak zal winnen. Melcherts beweert dat Bouterse in 2009 US$ 350.000 van hem geleend heeft en niet heeft terugbetaald.
De eiser dreigt een boekje open te doen. Als ‘veiligheidsadviseur en hoofdsponsor’ van Bouterse van 2002 tot 2012 zou hij nogal wat weten over het huidige staatshoofd. ‘Mocht Bouterse niet over de brug komen, dan komt er een website met nogal smeuïge informatie’, zegt Melcherts. Het liefst heeft hij zijn geld terug. Afgesproken was dat het geld terugbetaald zou worden na de verkiezingswinst in 2010. ‘Intussen zijn we vier jaren verder, maar er is niets betaald.’ Melcherts zegt maar liefst acht keer bij Bouterse thuis te zijn geweest. Hij kreeg steeds te horen dat hij nog even moest wachten. Melcherts heeft een actieve rol vervuld binnen de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij is in september 2011 nog gekozen als lid van de subafdeling Weg naar Zee van de NDP. De tegenpartij ontkent dat Bouterse geld verschuldigd is. Ook verschillende prominenten van de NDP ontkennen dat Melcherts ooit iets met de partij te maken heeft gehad. De zaak is in juli 2014 ingediend en zal na ongeveer een jaar eindelijk eindigen.
FR

error: Kopiëren mag niet!