Basdewsing verslaat Est in 7de ronde

De Surinaamse dammers met de andere deelnemers in Estland
De Surinaamse dammers met de andere deelnemers in Estland
Op het WK Dammen voor pupillen heeft de Surinamer Phavankoemar Basdewsing een overwinning geboekt in de 7de ronde. Hij versloeg de Est, Aaron Soo. De andere Surinaamse pupil, Quincy Ngawikromo, verloor van de Nederlanders Vincent Houtjes. In de 8ste ronde verloor Basdewsing van Yury Tsimanovich uit Wit-Rusland, terwijl Ngawikromo een gelijkspel uit de bus haalde tegen Munkhzaya Luvsandorj uit Mongolie. Op dit moment staat Basdewsing met 5 punten op de 32ste plaats, Ngawikromo zakt naar de 34ste plek met 5 punten. Er doen 36 dammers mee aan dit toernooi. Het spelen met de damklok en notities maken is een grote drempel voor de Surinaamse jongens. Hierdoor maken ze vaak fouten die onnodig zijn. In Suriname speelt men bij toernooien van jeugdigen niet met notities. Het WK wordt in Tallinn, Estland gehouden.

error: Kopiëren mag niet!