Girjasing: ‘VHP maakt wel kans op zetel in Commewijne’

Girjasing VHP maakt wel kans op zetel in Commewijne.1Nu de samenwerkende partijen van het ‘Mammoetblok’ hebben aangegeven op DNA-niveau te willen samenwerken, kunnen verkiesbare plekken voor sommige politici in gevaar komen. De grote partijcombinatie zit straks met 7 partijvoorzitters. Chandrikapersad Santokhi is de enige uit deze groep die van het district Wanica is. De overigen zijn allen van Paramaribo. In Commewijne, vooral nu met Pertjaja Luhur (PL) erbij, zou de VHP-kandidaat in dit district weleens buiten de boot kunnen vallen. Het zou een moeilijke klus kunnen worden om de uitschieters binnen de partijen te accommoderen.
Samen werken is samen delen
VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing van het district Commewijne zegt hierover het volgende: “Samen werken is samen delen. Het wordt niet gemakkelijk. Wat Commewijne betreft denk ik dat de VHP de tweede plaats kan krijgen. De VHP-kandidaat zou bijvoorbeeld moeten trachten met voorkeursstemmen binnen te komen, hetgeen theoretisch wel mogelijk is. Wie de meeste voorkeursstemmen binnenhaalt is dan sowieso binnen. Het kan best dat de VHP of de NPS een zetel haalt, omdat het NF genoeg kiezers heeft om dit te kunnen bewerkstelligen. De eerste plaats gaat, denk ik, naar de PL of KTPI, de tweede mogelijk naar de VHP en de derde naar de NPS. Als de NPS niet meedoet, dan worden het drie voor de Javaanse groep want de vierde plaats gaat ook naar PL of KTPI. De VHP heeft immers pas bij de vorige verkiezing op de eerste plaats gestaan. Al die tijd daarvoor waren ze nummer twee. Bij de vorige verkiezingen deden ze niet mee met PL als partner”, zegt Girjasing. Op de vraag of hij zelf weer kandidaat zou willen zijn namens zijn partij in Commewijne antwoordt Girjasing bevestigend. “Maar ik weet niet of ik kandidaat word, want er zijn ook andere gegadigden. Ik zou het wel graag willen. Ik heb in mijn nu haast afgelopen periode geprobeerd om vanuit de oppositie een aantal zaken te realiseren en ik draag wel de overtuiging dat ik daarbij mijn best heb gedaan. Ik zou toch nog een gok willen wagen, maar uiteindelijk is het, het volk dat beslist of ik goed genoeg bevonden word of niet”, aldus het DNA-lid.

error: Kopiëren mag niet!