Partijstructuren BEP geven goedkeuring aan intentieverklaring

De BEP (Broederschap en Eenheid in Politiek) hield zaterdag een partijvergadering, waarbij de intentieverklaring die de partij heeft gesloten met de VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur en KTPI voor samenwerking op regionaal niveau, aan de partijstructuren ter goedkeuring werd voorgelegd. De partijstructuren hebben het bestuur van voorzitter Celcius Waterberg groen licht gegeven ten aan zien van deze intentieverklaring en heeft het bestuur ook de instemming van de structuren om te onderhandelen op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA). De BEP die de verkiezing van 2010 inging onder de paraplu van de A-Combinatie heeft hiermee resoluut gekapt met de Abop. In een eerder interview met Dagblad Suriname had Waterberg reeds te kennen gegeven dat er geen mogelijkheden tot samenwerking meer was met de Abop, waarbij vooral Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk als een onbetrouwbare partner werd aangemerkt.
Waterberg: ‘Sociale wetten aan reparatie toe’
Volgens Celsius Waterberg, voorzitter van de BEP, kan er van een verandering worden gesproken als het gaat om de positie van de seniorenburgers wat betreft de Nationale Basiszorgverzekering, gezien de senioren burgers niet meer hoeven op te draaien voor de kosten. ‘Wat de andere sociale wetten, Wet Minimumuurloon en Wet Algemeen Pensioen, betreft gelden die niet meer voor hen, maar ten aan zien van de basiszorgverzekering is dat een besparing voor de ouderen’, aldus Waterberg. ‘Gezondheidzorg voor een ieder is goed en dat er een sociaal zekerheidstelsel is voor de samenleving ook, maar de wetten zijn gebrekkig en hebben mankementen. Wij als combinatie die zitting zullen nemen in de nieuwe regering zullen die wetten repareren’, gaf Waterberg te kennen.
Volgens de voorzitter van de BEP zijn de wetten aan reparatie toe, zodat Surinamers duurzaam kunnen gaan genieten van de wetten. Volgens de BEP-topper is de wijze van de bijdrage van de kant van de burger vooral de on-en minvermogenden heel onduidelijk. Hij gaf ook aan dat er een verhoging is opgetreden in vergelijking met wat men daarvoor betaalde aan de Stichting Staatsziekenfonds (SZF). Volgens Waterberg is het een vraag hoe een gezin met vijf kinderen de kosten zal ophoesten.

error: Kopiëren mag niet!