Bigi Sma Dey Commewijne valt in de smaak

Bigi Sma Dey (2)
Bigi Sma Dey (1)Aan de reacties van de seniorenburgers kan opgemaakt worden dat de Bigi Sma Dey in het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam bijzonder in de smaak is gevallen. Deze dag was georganiseerd voor de seniorenburgers van Paramaribo, Saramacca en Commewijne. Onder de aanwezigen bevonden zich ook president Desi Bouterse en echtgenote, de ministers Edward Belfort, Don Tosendjojo en Alice Amafo respectievelijk van de ministeries van Justitie en Politie, Handel en Industrie en Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Remy Pollack, dc van Commewijne, gaf de aanwezigen aan dat hij bijzonder blij is met deze dag. ‘Ik ben blij met deze dag, omdat wij hiermede iets terug kunnen doen voor de seniorenburgers.’ Hij benadrukte verder dat de seniorenburgers hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Suriname.
Ronnie Brunswijk merkte tijdens zijn toespraak op dat hij ervan overtuigd is dat president Bouterse het land in de goede richting zal leiden. Hij hield de mensen voor dat de kinderbijslag en AOV-gelden tijdens deze regering zijn verhoogd. Daarnaast zijn er ook sociale wetten aangenomen. De basis zorgverzekering moet volgens hem een garantie zijn dat een ieder dezelfde medische voorzieningen krijgt. President Bouterse op zijn beurt hield de seniorenburgers voor dat hij geen loze beloften zal maken. Hij zal samen met de minister van Financiën nagaan of het verantwoord is om de AOV-gelden nog eens te verhogen. Het is vrijwel zeker dat de kinderbijslag voor het einde van de regeerperiode van de regering Bouterse-Ameerali verhoogd zal worden naar SRD 50.
G.A.

error: Kopiëren mag niet!