Scholen vieren Divali op traditionele wijze

IMG_8284
IMG_8282
IMG_8281
IMG_8279
IMG_8275Het Divali-feest is door de J. Sohansingschool van de Scholengemeenschap Arya Dewakar op een traditionele wijze gevierd. De directrice van Sohansingschool, Rosita Nathoeni-Pherai, zegt dat de directie een week bezig is geweest om de leerlingen voor te bereiden voor de dienst. De leerlingen zijn woensdag naar de mandir geweest. Er is een havan-dienst gehouden door pandita Wandana Mahabier. Hierbij is de boodschap van Divali meegegeven. De pandita gaf uitleg over het Divali lichtjesfeest, zijnde een overwinningsfeest van het goede op het kwade, van het licht op de duisternis en van kennis op onwetendheid. Licht staat voor het goede (het positieve, het mensvriendelijke). Duisternis staat voor het kwade, (het negatieve, voor datgene wat mensonvriendelijk is). Divali wordt gevierd op de donkerste nacht van het jaar. De directrice van de Sohansingschool wenste een ieder een Shubh Divali toe en gaf als boodschap mee dat iedereen in harmonie moet leven. ‘Divali is de overwinning van het goede op het kwade, dus laten we als vredelievend mens in saamhorigheid met elkaar leven.’
De Shri Vishnuschool van de gemeente Sanatan Dharm ging met alle leerlingen naar de hoofdmandir aan de Koningstraat, alwaar er een gebedsdienst is gehouden onder leiding van pandit Surendra Patandin, die tevens voorzitter is van de priesterraad van de gemeente Sanatan Dharm. Na de toespraak van de pandit brachten de leerlingen van de school zelf lofliederen ten gehore, waarna het schoolhoofd, mw. Ramdin, een Divali-boodschap uitsprak.

error: Kopiëren mag niet!