Roopram zegt HACCP-certificering op wegens hoge kosten

Roopram roti heeft HACCP certificering opgezegd wegens hoge kosten.2Geruchten als zou de HACCP-certificering van Roopram Suriname officieel zijn ingetrokken, omdat het bedrijf niet meer voldoet aan de eisen en voorwaarden betreffende de hygiëne en dus de voedselveiligheid, verwijst directeur en eigenaar van Roopram Roti, Jainanan Roopram, naar het rijk der fabelen.
‘Het is niet waar’, zegt Roopram. ‘Ik heb het gewoon opgezegd.’ De Roopram rotiketen-eigenaar legt uit dat het hem allemaal teveel geld kostte om de certificering in stand te houden. ‘Ze doen bijna niets en ik betaal maar zoveel aan passages en dergelijke. In deze tijd waarin je als bedrijf al niet geweldig draait vanwege alle verhoogde kosten kan ik niet zoveel geld hieraan blijven uitgeven. Ik probeer waar nodig te besparen om zodoende het hoofd boven water te houden. Alles verloopt overigens nog steeds volgens de internationale standaarden en normen en die van het BOG’, verduidelijkt Roopram. ‘We werken nauw samen met het BOG, dat haar regelmatige controles uitvoert, en ook levenmiddelentechnoloog Ricky Stuttgard blijft de nodige trainingen verzorgen en begeleiding geven aan het personeel’, laat Roopram weten.
Zijn filialen in Nederland draaien ook ongestoord verder, omdat die vanwege de voor het land gestelde voedselveiligheidseisen automatisch gecertificeerd zijn. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een risico inventarisatie voor voedingsmiddelen. Het is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken. Hierdoor wordt de veiligheid van het voedselproduct verhoogd.

error: Kopiëren mag niet!