Fabian van Dijck bezorgt Jong Rambaan late zege

Met een punter van jewelste bezorgde Fabian van Dijck zaterdagavond Jong Rambaan een 1-0 zege in haar debuutwedstrijd in de SVB Eersteklasse. De promovendus had het moeilijk tegen districtsgenoot Caravan op het Nacionello Sportpark. Het doelpunt kwam met nog 10 minuten te spelen, juist in de periode dat Jong Rambaan het met 10-man moest doen vanwege een rode kaart van Lorenzo Overman wegens gevaarlijk spel. Good old Carlos Loswijk deed het voorbereidend werk en met een dieptepass kon hij Van Dijck bereiken, die vanuit het middenveld was doorgelopen. Met een punter versloeg hij Caravan-goalie Romario Soeberman.
Zowel Jong Rambaan als Caravan speelden erg gedisciplineerd, maar beide ploegen missen nog wedstrijdritme. Ballen werden niet zomaar naar voren getrapt zonder overleg. Bij Caravan zagen we op de bank de bekende Imro Sleur, bij Jong Rambaan zit oud-Caravan-coach Edmund “Mohan” Ramkisoen. In de eerste helft was Jong Rambaan iets beter op de bal. Het spel moest bepaald worden door Jermain MacDonald, maar op de een of andere manier kwam hij niet uit de verf. De snelle Raoul Moera-awalie die als centrumspits opereerde, was een verloren zoon. Normalieter speelt Moera-awalie vanuit de flanken zijn beste spel. Van Dijck en de ervaren Roche Emanuelson speelden benedenmaats in deze helft. Bij Caravan ging zaken niet zo vloeiend, vanwege de verdedigende instelling van de spelers. De eerste goede kans kwam na een half uur spelen. MacDonald stifte de bal over de uitgelopen Caravan-goalie Soeberman, maar deze ging vlak naast het doel. Een identieke kans kreeg Caravan Inaldo ‘Carlos’ Pansa, maar zijn stifte over Jong Rambaan-goalie Virbian Walker ging ook naast. De ruststand was 0-0.
De eerste kans in de tweede helft was voor Caravan. De speler Linga kopte in een duel met doelman Walker vlak naast. Caravan was in deze periode gevaarlijker. Ook een afstandschot van Linga ging vlak naast. Aan de andere kant kreeg de ingevallen Reguillio Kemper bij Jong Rambaan ook een kopkans, maar hij kopte over het doel. Ook een afstandsschot van Kemper ging vlak naast. Beide ploegen kregen nu over en weer kansen, maar de schoten waren te tam om Walker en Soeberman te verslaan. Met nog een kwartier te spelen kreeg Lorenzo Overman de rode kaart bij Jong Rambaan, wegens het opzettelijk trappen van de tegenstander. Met 10-man kreeg Jong Rambaan zeker drie kansen. De eerste twee werden gemiste door de ingevallen speler Wee Wee, maar Van Dijck mistte niet, Hierna kreeg Caravan ook een paar goede kansen voor de gelijkmaker, maar mistte ze allemaal. Aan het eind scoorde Jong Rambaan-verdediger Leandro Finisie bijna in eigen doel, toen hij een voorzet van Caravan mis trapte. Doelman Walker moest met vlieg- en kunstwerk de bal verwerken tot een corner. Ook een afstandschot van Linga had Walker bijna verrast. Niet lang hierna floot arbiter Adraai voor einde van de wedstrijd.
Overige uitslagen SVB Eersteklasse: ACoconut – PVV 1-2, Voorwaarts – Nishan’42 1-2, Deva Boys – Boskamp 4-0, KD – Robinhood 0-3.

error: Kopiëren mag niet!