Abop bestrijdt ‘laat is laat’-syndroom

‘Laat is laat’ mag de politieke partij Abop nooit meer overkomen in de toekomst. In 2010 werd de partij uitgesloten van de verkiezing in drie kiesdistricten. Reden hiertoe was de te late indiening van de kandidatenlijsten. Hoewel de districtscommissaris zijn medewerking wenste te verlenen om deze kandidatenlijst ook na 3 uur in de middag in ontvangst te nemen, was het standpunt van het Onafhankelijk Kiesbureau in deze kwestie onverbiddelijk. “Regel is regel en laat is laat”, werd de indieners toen duidelijk gemaakt.
Het bijscholen, omscholen en/ of bewustmaking van alle partijsleutelfiguren over de kiesregeling moet bijdragen tot het wegmaken of voorkomen van problemen, zoals late indiending van de nodige documenten voor deelname aan de verkiezingen van 2015. Afgelopen zaterdag is in de vergaderzaal van het Cultureel Centrum Suriname (CCS) aan ruim 100 sleutelfiguren uit alle tien kiesdistricten het plan voor het geven van zoveel mogelijk verkiezingsonderwijs bekendgemaakt. Middels deze ’train the trainers’-workshop is een start gemaakt met het verkiezingsonderwijsproces.
Abop-minister Alice Amafo was één van de instructeurs. “Laat is laat, mag nooit meer voorkomen”, zei de minister. De deelnemers hebben de opdracht gehad om binnen een week Abop- instructeurs op mbo-niveau landelijk te rekruteren.

error: Kopiëren mag niet!