Jamaloodin in opdracht van PL toch naar OKB-vergadering

Paul Somohardjo, de voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt het sneu dat Kenneth Karijomengolo vorig week naar de beëdigingceremonie van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) was geweest, terwijl hij heel goed wist dat hij niet voor een tweede termijn was voorgedragen. Dit is waarom hij Hendrik Jamaloodin de opdracht had gegeven om de vergadering, die het OKB voor gisteren had gepland, namens de partij bij te wonen. Karijomengolo is volgens de PL-voorzitter steeds een prominente lid van de partij geweest en zou het dus beter zijn als hij met de partijleiding zou hebben afgestemd. Zijn partij zal het lidmaatschap van Karijomengolo bij het OKB niet accepteren. De PL-voorzitter vindt dat het desbetreffend lid de eer aan zichzelf moet houden en zo moet afzien van zijn functie. Hij weet niet of er een scheuring moet komen tussen de partij en het OKB-lid, want wat dat betreft is volgens hem de Nationale Democratische Partij (NDP) bekend. Een MC/NS-assembleelid, die tevens ook advocaat is, heeft afgelopen zaterdag in het actualiteiten programma Kal Aaj Aur Kal (Kaak) aangegeven dat Karijomengolo officieel lid van het verkiezingsorgaan blijft, totdat daarvan definitief wordt afgezien. De partij zou formeel een brief moeten sturen om de kandidatuur in te trekken. Ondertussen zijn alle dertien plekken van het OKB ingevuld. Hiervan worden zeven plaatsen ingenomen door de NDP, één door de vakbeweging en één door het bedrijfsleven. Daarnaast mochten de VHP twee en de NPS en PL elk een lid voordragen. Somohardjo zegt niet tevreden te zijn met de aanwijzing van slechts één plek, omdat zijn partij en nieuwe combinatie over veel meer aanhang beschikken.
Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken heeft toegegeven dat er een fout is gemaakt met de beëdiging van Kenneth Karijomengolo als lid van het OKB. Jamaloodin zal alsnog worden benoemd tot lid. Dit zal gebeuren wanneer ondervoorzitter Cornelis (Tony) van Dijk en Ferdinand Welzijn worden beëdigd door de president. Beiden zijn uitlandig. In de brief die de voorzitter van PL had geschreven aan president Desi Bouterse in augustus 2014 zijn de voordrachten gedaan van Jamaloodin als lid en Rinette Soentik-Sapei als plaatsvervangend lid. Blijkbaar is de brief niet goed doorgelezen, omdat op de eerste bladzijde de namen genoemd worden van de leden die worden vervangen door de partij. Kenneth Karijomengolo was in 2008 door de partij voorgedragen.
FR

error: Kopiëren mag niet!