Bevolking Commewijne bedankt korpschef voor kordaat optreden

De korpschef van het Korps Politie Suriname, Humphrey Tjin Liep Shie, ontving van bewoners van het district Commewijne een bedankbrief voor het kordate optreden van zijn manschappen na de brute beroving op het Militairproject in dit district op dinsdag 14 oktober. De vier betrokken rovers werden uiteindelijk gearresteerd. ‘Voor de zoveelste keer zijn eerlijke en onschuldige burgers gemarteld en beroofd van het weinige dat ze met eigen kracht en op eerlijke wijze hebben vergaard’, meldt de brief. De brief is ondertekend is door het DNA-lid van de Nieuw Front-VHP-fractie, Shailendra Girjasing. Hij heeft de brief gisteren aan de korpschef overhandigde namens de gemeenschap. ‘Wanneer ik u deze brief schrijf, namens de vele bewoners, is ons veiligheidsgevoel veel verder gekelderd, echter is deze snelle actie van uw manschappen een lichte strohalm om aan vast te houden’, schrijft Girjasing.
Volgens de parlementariër is het ‘ons allemaal bekend onder welke moeilijke omstandigheden en wel door het ontbreken van een goed veiligheidsplan vanuit het ministerie van Juspol, jonge Surinamers hun leven op het spel zetten om zware criminelen achter slot en grendel te krijgen’. Girjasing zegt als DNA lid steeds voor gepleit te hebben dat indien deze jonge Surinamers het leven laten tijdens de uitoefening van hun job, de Staat Suriname verplicht moet worden gesteld de verzorging van vrouw en kinderen op zich te nemen. ‘Ik denk in dit geval aan huisvesting en zorg voor de kinderen tot ze zelfstandig genoeg zijn.’ Girjasing heeft dit verzoek meerdere malen onder de aandacht van de twee Juspol-ministers van het huidige kabinet gebracht, maar het verzoek is steeds afgewezen. Hij hoopt dat in de toekomst, ‘bij een ander beleid’, zulks niet het geval zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!