Kick-off stimulering rijstteelt Coronie

Op initiatief van PALU-parlementarier Henk Ramnandanlal is eerder dit jaar een proces opgestart om te komen tot stimulering van de rijstteelt in Coronie. Sinds 2002 hebben heel veel Coroniaanse boeren besloten om te stoppen met de rijstteelt in Coronie omdat dit economisch niet rendabel meer was. De toenmalige Front regering Venetiaan II heeft toen niets gedaan om te voorkomen dat deze boeren het opgaven. Nu na bijkans 12 jaren is een proces moeizaam opgestart met de ondersteuning van het Ministerie van LVV, de DNA leden van Coronie Remy Tarnadi en Anton Paal en de DC van Coronie, Aroen Ramdhanie om te komen tot uitbreiding van het beplant rijstareaal in Coronie.
Op donderdag 16 oktober a.s. zal een plechtigheid plaatsvinden te Burnside (Coronie) om 11.00 uur waarbij door de Minister van LVV Suresh Algoe een aanvang zal worden gemaakt om de eerste 190 ha plantklaar te maken. De bedoeling is dat in deze eerste fase 9 boeren weer zullen overgaan tot het planten van rijst in Coronie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat binnen 1 jaar de volledige 3500 ha in Coronie weer onder rijst komt te staan.

error: Kopiëren mag niet!