Petitie voor verbod verkoop dieren langs openbare weg

Frontfoto 2
Green Heritage Fund wilt betere bescherming voor dieren 2Gisteren hebben enkele vrijwilligers van Green Heritage Fund Suriname (GHFS) gemeend een tweede petitie te bieden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). De petitie werd door de griffier van de DNA, Ruth de Windt, in ontvangst genomen, aangezien de voorzitter uitlandig is. Zij werd hierin bijgestaan door de parlementariërs Harish Monorath en Noreen Cheung. De vrijwilligers gaven aan eerder en wel in het jaar 2011 al een petitie te hebben ingediend, maar zonder enig resultaat. ‘Wij hebben na het indienen van de eerste petitie geen veranderingen gemerkt en hebben gemeend dit nog eens te proberen’, aldus een vrijwilliger. De vrijwilligers boden een petitie aan waarbij zij vragen dat er een verbod komt op verkoop van dieren langs de openbare weg. Deze dieren zitten vaak in te kleine kooien en worden de hele dag in de zon langs de openbare weg geplaatst in de hoop een koper te kunnen vinden.
‘Dieren zijn net als wij’
Bij het overhandigen van de petitie deelden de vrijwilligers ook mee dat Suriname als natie de United Declaration on Animal Welfare ondersteunt, maar in de praktijk blijkt dat dieren toch onder erbarmelijke omstandigheden verkeren. Volgens de vrijwilligers zijn dieren net als mensen levende wezens en ‘ademen ook dezelfde zuurstof als wij mensen’. De vrijwilligers hopen dat wetgeving zal worden gemaakt op dit gebied. Zij gaven aan dat zij niet bij de pakken zullen neerzitten en zullen blijven vechten voor de dieren.
DA

error: Kopiëren mag niet!