Oosterling: ‘Drinkwaterprobleem moet geen politiek spel worden‘

Het hoofd van de Dienst Watervoorziening Suriname van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, Marlon Ooosterling, zegt enigszins ontstemd aan DBS dat het niet waar is dat tientallen woeste mensen in Marienburg zonder water zitten. “Als dat zo was dat tientallen mensen op het waternet ineens waren uitgevallen, dan waren ze allang hier voor de deur om hun beklag te doen.” Dit zegt Oosterling naar aanleiding van een gisteren in de krant verschenen bericht waarin staat dat tientallen bewoners van Marienburg geen druppel water uit hun kraan krijgen. De bewoners zouden woest zijn, omdat zij nu gebruik moeten maken van water uit onhygiënische waterputten. Oosterling is van mening dat men bezig is politiek te bedrijven door het waterprobleem op te blazen en dit vindt hij niet correct. Hij gelooft overigens helemaal niet dat er sprake is van ‘woeste bewoners’, omdat deze volgens hem geen reden hebben om woest te zijn.
Geen hydrofoors rechtstreeks aansluiten op waternet
“Er zijn afspraken gemaakt met de bewoners. Zo hebben we hen gezegd geen hydrofoor rechtstreeks op het waternet aan te sluiten. Dit is de reden dat wij destijds 9 hydrofoors hebben moeten verwijderen. Indien bijvoorbeeld de eerste 4 huizen in een straat allemaal een hydrofoor hebben, dan is het mogelijk dat de laatste huizen in de straat zonder water komen te zitten. Soms kan er ook gewoon sprake zijn van een verstopping. Het kan dus dat misschien 10 kranen zijn komen uit te vallen, maar niet 200”, zegt Oosterling. “Ik probeer iedereen te helpen als ik kan en dat zal ik tot mijn laatste dag blijven doen. Als er problemen zijn, dan bellen mensen mij. Ik ben voorstaander van verbetering.”
Oosterling geeft aan dat hij onlangs de gehele leiding die verantwoordelijk is voor de waterdistributie, heeft vervangen. “Ik werk nu rechtstreeks met het commissariaat en ik werk dag en nacht aan oplossingen voor de problemen.” Hij geeft aan dat de bewoners van Commewijne, die nu tenminste een uur per dag van water worden voorzien, binnenkort in aanmerking zullen komen voor twee uren water per dag. “We zijn daar nu mee bezig”, aldus Oosterling.

error: Kopiëren mag niet!