Raadsman verdachte vindt dat verkrachting niet is bewezen

Advocaat Harold Belfor heeft gisteren aan kantonrechter Maytrie Kuldipsing gevraagd, rekening te houden met het feit dat het moeilijk is om de verkrachting te bewijzen. De verdachte, een Guyanees, wordt ervan verdacht zijn 15-jarige dochter vanaf het jaar 2011 tot en met 2013 meerdere malen te hebben verkracht. De opmerking van de raadsman heeft te maken met het feit dat het slachtoffer meerdere malen gedurende haar zwangerschap naar de dokter is geweest en niemand tekenen van geweld heeft kunnen waarnemen. Ook zouden kinderen in de toekomst op zoek gaan naar hun biologische vader, waardoor zij geconfronteerd zullen raken met de situatie van hun vader. Hij vroeg de magistraat een veel lichtere straf op te leggen aan de verdachte.
Eis van 12 jaar
Het Openbaar Ministerie heeft eerder een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf jaar voorgesteld tegen de Guyanees. Joshua heeft door zijn snode daad ook nog twee kinderen bij het slachtoffer verwekt. Volgens het slachtoffer moest zij noodgedwongen bij haar vader in Suriname komen wonen, nadat haar moeder in Guyana haar de prostitutie wilde insturen. Op een bepaalde dag kwam de vader dronken thuis en besloot in zijn hangmat te gaan liggen. Het slachtoffer ging in haar kamer slapen, aangezien het behoorlijk laat was geworden. Tijdens het slapen voelde zij op een gegeven moment iemand op haar liggen. Tot haar schrik zag zij dat het haar vader was. Zij stribbelde tegen, maar doordat de vader haar slagen toebracht heeft hij toch zijn zin kunnen krijgen. De dag erna bedreigde hij haar dat indien zij iemand over het geval zou vertellen, hij haar zou vermoorden. Korte tijd later ontdekte zij dat zij in verwachting was. Op 16 oktober komt een uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!