DNA-rapport: Jenny Warsodikromo

Het rapport van de nationale assemblee Jenny Warsodikromo.1Naam DNA lid: Jenny Warsodikromo
Fractie:NDP/MC
Periode:2010-heden


1)Op welke verwezenlijking(en) tijdens uw periode als parlementariër bent u het meest trots?

Ik wil beginnen met aan te geven dat ik niet op mezelf de zaken heb gerealiseerd, maar dat ik wel mijn ondersteuning en bijdrage heb geleverd bij het tot stand komen, uiteraard samen met de regering. Het gaat om o.a. de 8,5 Km elektriciteitslijn voor Macreabo, het weer toegankelijk helpen maken van het Militairproject door dat het ontbost is en hierdoor een facelift heeft gekregen en de busverbindingen in geheel Commewijne. Er zijn nu staatsbussen beschikbaar waardoor het de mensen minder kost en ze niet meer per sé hoeven te rekenen op de particuliere bushouders. Bij de dijkenbouw te Alkmaar had ik een bijdrage. Ook heb ik meegeholpen en ervoor gevochten dat 2 stichtingen, die wat willen doen voor moeilijk lerende kinderen en kinderen met een beperking, een stuk grond ter beschikking kregen. Verder heb ik ervoor gepleit dat de waterdistributie in het district beter werd, wegen werden aangepakt en verhard, trenzen en lozingen werden opgehaald, het milieu aangepakt, dat er een dependance Grondzaken kwam en dat er nu een speeltuin en een voetbalveld worden aangelegd. Ik heb tevens helpen bemiddelen bij een tracé langs de dijk toen de bewoners moesten verhuizen. Voorts heb ik destijds, om te voorkomen dat Richelieu niet onder water liep bij regenval, persoonlijk benzine helpen kopen voor het draaien van motoren om het overtollige water weg te pompen. Het was zo erg dat men niet in de huizen kon blijven en bij familie moest gaan overnachten. Uiteindelijk is er door OW een kanaal van 9 meter opgeschoond waardoor het water weg kon lozen en men geen wateroverlast meer heeft.
2)Wat wilt u, indien u wederom tot DNA-lid gekozen wordt, tijdens de volgende zittingsperiode bereiken?
Ten eerste wil ik schoon drinkwater voor iedereen nog gerealiseerd zien. Ik zie graag dat de steiger voor Kronenburg en alle mensen aan de rechteroever te Commewijne en ook Laarwijk, zo snel als mogelijk wordt aangepakt. Ook zie ik graag een polikliniek en een deugdelijke politiepost te Kronenburg. Een kantorencomplex met overheidskantoren is ook mijn wens, een veerverbinding Leonsberg-Nieuw Amsterdam en afronding van het opschonen van het perceel dat is uitgereikt aan de stichtingen die zich bezig gaan houden met de moeilijk lerende kinderen en kinderen met een beperking, en dat er uiteindelijk ook de nodige gebouwen voor die stichtingen komen te staan.
3)Wie verdient volgens u de prijs van ‘beste parlementslid’ over de haast afgelopen regeerperiode en waarom?
In mijn ogen is dit Andre Misiekaba. Ik vind hem een heel eerlijk mens. Hij is een voorbeeldfiguur voor mij. Hij is iemand die je gewoon zegt als je iets goed hebt gedaan en ook als je iets verkeerd hebt gedaan.
4)Heeft u tips voor uw minder succesvolle collega’s in DNA?
Eigenlijk wil ik niet in hun beleid gaan. Ik kan namelijk niet voor anderen bepalen wat ze wel en niet zouden moeten doen, omdat elk district anders is in aanpak. Ik weet niet hoe zij werken op het veld. Ik zou ze zeggen om door te zetten als iets nog niet gerealiseerd is, niet op te geven en op zaken te blijven hameren tot ze resultaat zien. Zelf ben ik niet iemand die graag de publiciteit opzoekt en lever ik op de achtergrond mijn bijdrage. Mensen zeggen weleens “Jenny zegt niets en doet niets” maar ik hou me veel bezig met lobbywerk en ik hoef mensen niet per se te laten zien wat ik doe. Belangrijk is dat ik moet opkomen voor de mensen via het parlement, want ik ben volksvertegenwoordiger en het volk is mijn baas.
Score: slecht.
Dagblad Suriname (DBS) constateert dat DNA Warsodikromo op eigen kracht geen zaken heeft gerealiseerd voor het district waarvoor zij is gekozen, laat staan voor geheel Suriname. DBS wil graag van u als lezer weten of u kunt meegaan met deze score. Gaarne uw commentaar op onze Facebook-pagina plaatsen.

error: Kopiëren mag niet!