Vuilstortplaats Ornamibo mogelijk ook broedplaats Chikungunya-muskiet

Op een gehouden spoedbijeenkomst voor schoolleiders van de voj- en vos-scholen werd er informatie verstrekt over de Chikungunya-muskiet en het virus. Een van de schoolleiders maakte zich bezorgd over de vuilstortplaats te Ornamibo, die ook gezien kan worden als broedplaats voor deze muskiet. De vraag werd gesteld als er ook een oplossing is voor de kinderen van OS Houttuin en buurtbewoners in de omgeving van de vuilstortplaats. Volgens de waarnemend directeur van Onderwijs, Roy Narain, is het geval van Ornamibo meer een aangelegenheid voor het ministerie van Openbare Werken, maar er zal zeker aandacht aan worden besteed en er zal werk van gemaakt worden hoe dit specifiek probleem op te lossen.
Volgens het hoofd van de afdeling Milieu-inspectie van het BOG, Astracia Warner, heeft het BOG in samen werking met het Nationaal Leger op de scholen in de verschillende districten bespuitingsactiviteiten uitgevoerd. In Paramaribo zijn er 131 scholen gespoten, Wanica 59, Commewijne 10 en in het district Nickerie 23 scholen. ‘Wij zijn op 26 september gestart met de activiteiten en hebben tot gister nog enkele scholen aangedaan. In de districten Para en Saramacca zullen wij ook bespuitingsactiviteiten uitvoeren’, vertelde Warner aan de krant.
Volgens Warner heeft het BOG tijdens de bespuitingsactiviteiten op bepaalde scholen broedplaatsen geconstateerd, scholen met wied, durotanks die open blijven staan en vraagt ook de aandacht van de schoolleiders om te participeren in de bestrijding van de Chikungunya-muskiet. ‘Dat Chikungunya nu een epidemie is, moet een eye opener worden voor ons en wij als samenleving moeten de nodige voorzorgmaatregelen zelf treffen, de overheid kan het niet alleen, want haast iedereen kan besmet raken met dit virus’, aldus Warner.
De gehouden spoedbijeenkomst werd in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken gehouden. Het besluit kwam van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling om schoolleiders in te lichten over de nationale campagne tegen Chikungunya.
DA
1 Vuilstort plaats Ornamibo mogelijk ook broedplaats chikungunya muskiet

error: Kopiëren mag niet!